• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Noiembrie , 2016

Rugbiştii băimăreni au cea mai modernă bază sportivă de rugby!

Cu ocazia finalizării lucrărilor de modernizare şi amenajare a parcării la Complexul Sportiv Arena Zimbrilor, a avut loc o festivitate de inaugurare a bazei sportive a vicecampioanei României la rugby, C.S.M. Ştiinţa Baia Mare. Cu această ocazie întreaga bază sportivă (vestiare, vitrina cu trofee, sala de forţă, spaţiile de recuperare, terenul de joc şi spaţiul de socializare cu imagini din întreaga istorie a clubului) a putut fi vizitată de cei prezenţi la eveniment.

 

 

 

La eveniment au participat cei din conducerea Consiliului Judeţean Maramureş, preşedintele Gabriel Zetea şi vicepreşedinţii Doru Dăncuş şi Lucian Morar, parlamentari, sponsori, prieteni ai rugbyului.

A fost tăiată panglica la intrarea în parcarea finalizată de curând, după care a fost vizitată baza sportivă, cea mai modernă din România pentru un club de rugby. După vizită prin complexul sportiv a urmat o conferinţă de presă într-un spaţiu amenajat pentru ziarişti.

„Este o mândrie pentru noi, Consiliul Judeţean Maramureş, să fim alături de sportul maramureşean şi, în acelaşi timp, să facem investiţiile în logica lucrurilor. Este important să susţinem performanţa sportivă, să susţinem sportul de masă. Trebuie să avem investiţii în bazele sportive, lucruri care rămân, de-acum înainte, mulţi ani celor care fac sport.

De-a lungul timpului, din păcate, lucrurile nu au fost făcute în această logică de către administraţia judeţeană, adică să avem baze sportive care apoi să genereze performanţe sportive. Acest lucru îl vom face în perioada următoare.

În fiecare an îmi doresc să avem astfel de proiecte. Consiliul Judeţean le va finanţa, desigur, în limita posibilităţilor bugetare.

 

Suntem în continuare alături de echipă pentru dezvoltarea acestei baze, în acelaşi timp şi alături de celelalte echipe ce vor dori ca, înainte de performanţa sportivă, să aibă o bază, o infrastructură sportivă la nivelul pe care Baia Mare îl merită.

Felicitări tuturor şi alături de domnii vicepreşedinţi, de consilierii judeţeni, vom fi alături, în continuare, de sport. Doamne ajută!”, a spus Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 

Preşedintele clubului, Călin Matei, a vorbit despre investiţiile făcute, despre eforturi şi dorinţa de a lăsa în urmă ceva trainic pentru jucători, juniori şi pentru cei care iubesc sportul cu balonul oval.

„Este foarte greu să vorbeşti când termini un lucru la care te-ai gândit de mult timp şi se finalizează. Nu am să spun lucruri mari, dar nici mici, pentru că trebuie întotdeauna să dai Cezarului ce-i al Cezarului!

Această investiţie a avut 70% contribuţie din partea Ministerului Tineretului şi Sportului şi 30% din partea Consiliului Judeţean Maramureş, 0 lei Primăria Baia Mare. Sunt lucruri ştiute şi nu pot decât să mulţumesc celor care şi-au plecat urechea şi intenţiile pentru a se realiza acest lucru. Noi nu ne vom opri aici, trebuie să mai facem nişte investiţii pentru a avea meciuri internaţionale anul viitor la Baia Mare. Sperăm să avem în continuare sprijinul Consiliului Judeţean!

Acum nu mai poate spune niciun jucător că nu sunt condiţii. Ce se vede astăzi, ce am terminat, o parcare finalizată de curând, de 3000 de metri pătraţi cu canalizarea aferentă, nu este puţin lucru în condiţiile actuale.

Avem cea mai frumoasă arenă la rugby din România, la un club. Am reuşit să depăşim Steaua şi Farul Constanţa, care erau până acum sus de tot.

Aceste baze nu sunt făcute pentru un „voievod” vremelnic, sau vreun primar, ori vreun preşedinte sau vicepreşedinte de CJ, sau deputat ori prefect! Aceste lucruri rămân!

În 2009, când am câştigat titlul, aveam la antrenament 15 copii la juniori. La ora asta, clubul nostru are legitimaţi peste 130 de copii.

 

Asta înseamnă să ai modele, asta înseamnă să ai în faţă caractere, rugbyul fiind un sport care formează caractere. De aceea trebuie să avem şi o bază sportivă cu tot ce trebuie”, a spus Călin Matei, preşedintele CSM Ştiinţa Baia Mare.

 

Preşedintele clubului i-a mulţumit şi managerului de la Spitalul Judeţean, Sorina Pintea, care a răspuns favorabil, de fiecare dată, la nevoile medicale ale sportivilor băimăreni.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.