• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 14 Noiembrie , 2018

România-Portugalia la rugby, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare

În sala de conferinţe de presă a Arenei Zimbrilor a fost organi­zată o conferinţă de presă la care au participat Călin Matei, preşe­dintele CSM Ştiinţa Baia Mare, primul adjunct al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Maramureş, lt. col. Mihai Haiduc, Dorin Coste, director al Poliţiei Locale Baia Mare, Sorin Andrei, directorul Complexului Spor­tiv Naţional „Lascăr Pană”.


Întâlnirea cu presa a avut loc pentru a prezenta măsurile luate de organizatori pentru ca meciul să se desfăşoare fără probleme.
„Este un meci important pentru Baia Mare, pentru Maramureş, implicit pentru România. Zic că este foarte im­portant, pentru că e în joc numele oraşului şi al judeţului, din punct de vedere organizatoric, şi noi, gazdele şi organizatorii, ne dăm toată silinţa să fim la înălţime. Va fi un meci important, pentru că de 29 de ani nu s-a mai organizat un meci internaţional al României în Baia Mare şi vrem să nu ne fie ruşine că am reuşit să aducem acest meci în Baia Mare. Publicul aş dori să priceapă că va fi o altfel de or­ga­nizare. Meciul va începe la ora 14.00 (sâmbătă), dar la ora 12.00 se va deschide arena pentru public. Intrarea este liberă, fără a plăti ceva. A fost dorinţa noastră pentru publicul băimă­rean, dar şi pentru publicul care vine să vadă meciul. Având în vedere că se anunţă a fi prezentă la meci foarte multă lume din afara oraşului (Baia Mare) şi a judeţului, am fost nevoiţi să luăm nişte măsuri organizatorice care nu influenţează intrarea gratuită, doar accesul şi organizarea internă. La ora 12.00 se vor da bilete fără valoare, dar cu o indicaţie; accesul în tribuna cu loc, acces în picioare. La 13.50 se va închide accesul pe stadion. Oamenii de ordine vor direcţiona lumea spre locul de ordine unde scrie pe bilet şi vom începe partida la ora 14.00. Estimările noastre arată că numărul spectatorilor ar putea depăşi capacitatea arenei noastre, atunci noi vom încerca să nu punem în pericol siguranţa tribunelor, siguranţa spectatorilor”, a spus Călin Matei.

Jandarmeria Maramureş se ocupă de buna desfăşurare a întâlnirii, din punct de vedere al ordinii, a modului în care se intră în tribune.
Intrarea spectatorilor se va face pe o sin­gură poartă, cea de lângă Sala Spor­turilor „Lascăr Pană”.
„Am făcut deja o pregătire alături de alţi colegi pentru a spori măsurile de siguranţă în vederea meciului cu organizatorul, poliţia naţională, poliţia lo­cală şi firma de pază care au responsa­bilităţi pentru menţinerea ordinii în arenă. Am evaluat situaţia operativă, riscurile şi ameninţările din punctul de vedere al ordinii publice, şi bineînţeles am stabilit nişte măsuri pentru gestionarea situaţiei. Din partea organizatorului este de lăudat o deschidere extraordinară, iar toate obligaţiile fiind îndeplinite şi am stabilit câteva detalii legate de accesul persoanelor, accesul autovehiculelor în aşa fel încât această activitate să se desfăşoare fără pro­­bleme. Recomandăm ca accesul pe arenă al publicului să se execute cât mai devreme, pentru a preveni înghesuiala. Avem un obicei să se vină pe ultimul moment. Recomandăm să se vină începând cu ora 12.00, recoman­dăm ca autovehiculele să fie lăsate cât mai departe de baza sportivă, nu reco­mandăm să se vină cu bagaje voluminoase, întrucât se va face controlul la accesul în tribună”, a spus Mihai Haiduc.

Dorin Coste a precizat că traficul rutier va fi restricţionat parţial în zona Bule­vardului Unirii – Strada Transilvaniei şi Strada Rachetei.

Organizatorii au anunţat că vor fi 2.200 de bilete cu loc şi 800 de locuri în picioare. Nu se vor admite intrări peste aceste cote. Iar cei care ies din stadion în timpul pauzei nu vor mai putea intra din nou în sectorul publicului. Sunt aşteptaţi spectatori din alte judeţe şi chiar un număr de suporteri portughezi.

 

 

„Va fi un meci important, pentru că de 29 de ani nu s-a mai organizat un meci internaţional al României în Baia Mare şi vrem să nu ne fie ruşine că am reuşit să aducem acest meci în Baia Mare. Publicul aş dori să priceapă că va fi o altfel de organizare”.
Călin Matei

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.