• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Septembrie , 2019

„România Normală este și despre dorința maramureșenilor care își așteaptă acasă rudele și prietenii plecați în lumea largă”

Mai sunt puține zile până la debutul campaniei oficiale pentru alegerile prezidențiale, dar știm deja cine sunt principalii protagoniști ai scrutinului din această toamnă. Cifrele din sondaje ne arată că, spre deosebire de alți ani, când aveam câte doi sau trei candidați foarte aproape unul de altul în primul pluton, acum avem un candidat care se detașează la mare distanță de toți ceilalți și care va câștiga cu lejeritate în turul doi, indiferent de contracandidat. Este vorba de președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, care candidează pentru un nou mandat, având susținerea PNL. Despre candidatura lui Klaus Iohannis și despre cum arată scena politică în preajma prezidențialelor, am discutat cu președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

 

 

Reporter: Domnule Ionel Bogdan, putem spune că românii și-au ales deja președintele, chiar înainte de a începe campania electorală?

Ionel Bogdan: Regulile democrației sunt clare. Românii își vor alege președintele în urma celor două scrutinuri din luna noiembrie. Dar, așa cum arată toate sondajele, președintele Iohannis se bucură în continuare de mare încredere printre români și are mari șanse de a câștiga un nou mandat prezidențial. Mă bucur de acest lucru, deoarece președintele Iohannis este cea mai bună opțiune pentru România, iar împreună cu un guvern responsabil putem construi România Normală, un stat funcțional în care instituțiile sunt în slujba cetățeanului și în care guvernanții sunt preocupați de binele public, nu de binele personal.

Reporter: Dacă tot vorbiți de România Normală, ce este acest proiect, cum arată România Normală?

Ionel Bogdan: România Normală este proiectul de țară care lipsește în acest moment și pe care dorim să îl aplicăm cât mai curând. România Normală este țara pe care ne-o dorim cu toții, o țară în care lucrurile funcționează așa cum trebuie, o țară în care civilizația și respectul devin regula de zi cu zi, o țară în care să te poți bucura de servicii publice de calitate (de la educație, sănătate, până la transport) și în care poți să trăiești bine din muncă cinstită.
România are nevoie acum de normalitatea pe care o dorim cu toții, la care am aspirat și pe care putem să o avem dacă alegem oamenii care știu să facă lucruri bune pentru români, nu doar le promit.

Reporter: Ce cred maramureșenii despre acest proiect? Știu că ați fost prin județ în ultima vreme.

Ionel Bogdan: Alături de colegii mei din PNL Maramureș am bătut jude­țul în lung și în lat, am avut întâlniri cu cetățenii, am strâns multe sem­nături pentru candidatura lui Klaus Iohannis și mă bucur că maramu­reșenii îl susțin în număr mare pe actualul președinte, pentru a câștiga un nou mandat la Palatul Cotroceni. În înțelepciunea lor, maramureșenii știu că președintele a luptat în ultimii trei ani constant pentru salvarea democrației în țara noastră și pentru menținerea ei pe drumul drept, pe drumul european. Mulți maramu­reșeni mi-au spus că tot ce își doresc este să facem în așa fel încât să li se întoarcă acasă copiii, părinții și prie­tenii plecați în străinătate în căutarea nu doar a unui trai mai bun, ci și a unei țări normale care să îi res­pecte pe toți cetățenii ei. România Nor­mală este și despre dorința mara­mureșenilor care își așteaptă acasă rudele și prietenii plecați în lumea largă.
Având încredere în Klaus Iohannis, maramureșenii au încredere și în proiectul România Normală și în Partidul Național Liberal care, alături de actualul președinte, va fi motorul construcției acestei Românii pe care ne-o dorim cu toții.

Reporter: Vorbind despre luptele duse de președinte în ultimii trei ani, cum credeți că se va finaliza actuala criză politică?

Ionel Bogdan: PSD și ALDE sunt responsabile pentru criza politică în care ne aflăm, iar noi ne dorim să punem cât mai repede capăt acestei crize. În acest sens, negociem cu toate partidele de opoziție pentru a avea garanția că moțiunea de cenzură va trece și că nu risipim inu­til singurul instrument politic prin care putem scăpa de acest guvern. Avem deja gata textul moțiunii și suntem optimiști că vom obține cele 233 de semnături care reprezintă garanția adoptării acestei moțiuni în Parlament. Cu această ocazie, vom vedea care partide sunt cu adevărat în opoziție și care doar declară acest lucru. Noi, liberalii, ne asumăm moțiunea de cenzură și desigur nu fugim de responsabilitatea de a ne asuma și guvernarea, în cazul în care moțiunea este adoptată. Românii au încredere în noi, asta spun toate sondajele de opinie, iar noi nu putem fugi de responsabilităţi doar de dragul conservării unor voturi. Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor, noi știm foarte bine acest lucru, și nu trebuie să dezamăgim așteptă­rile românilor.
 

 

„Negociem cu toate partidele de opoziție pentru a avea garanția că moțiunea de cenzură va trece și că nu risipim inu­til singurul instrument politic prin care putem scăpa de acest guvern. Avem deja gata textul moțiunii și suntem optimiști că vom obține cele 233 de semnături care reprezintă garanția adoptării acestei moțiuni în Parlament. Cu această ocazie, vom vedea care partide sunt cu adevărat în opoziție și care doar declară acest lucru”.
Ionel Bogdan, preşedinte PNL Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.