• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Aprilie , 2022

„România este partenerul nostru strategic și sprijinul de încredere pentru regiunea de graniță a Transcarpatiei în condițiile legii marțiale”

Șeful administrației de stat a regiu­nii Transcarpatia, Viktor Mykyta, a apreciat colaborarea constan­tă și rodnică cu Consulatul României la Solotvino, Ucraina, venită în sprijinul poporului ucrainean. Totodată, în cadrul unei întâlniri care a avut loc zilele trecute cu Consulul României
la Solotvino, Grațian-Florin Pârvu, s-au discutat proiectele cheie de dezvoltare economică a regiunii Transcarpatia.
„Din primele zile ale invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei, colegii noștri străini
s-au implicat în organizarea coridoarelor umanitare. În special, se vorbește despre primirea refugiaților ucraineni în România și acordarea de ajutor umanitar Transcarpatiei și altor regiuni în care ostilitățile active continuă. Datorită comunicării constante și cooperării comune cu Consulul României la Solotvino Grațian-Florin Pârvu, aceste coridoare nu s-au oprit nicio clipă. În fiecare zi, cetățenii noștri trec granița, iar de la Guvernul României primim multe transporturi de ajutoare umanitare. În cadrul ultimei întâlniri cu Grațian-Florin Pârvu, au fost discutate probleme actuale de cooperare și extinderea formatului de cooperare. I-am spus colegului meu că intenționăm să creăm un parc industrial în localitatea Solotvino până la sfârșitul primăverii. Este de așteptat ca aceasta să fie una dintre primele astfel de locații care vor fi incluse în registru în timpul legii marțiale. Momentan, așteptăm ordinul Cabinetului de Miniștri și includerea parcului în registru. Acesta este unul dintre proiectele cheie de dezvoltare economică a regiunii noastre, care va fi axat pe investiții din România. Le mulțumesc sincer partenerilor noștri români pentru munca deosebită și atenția acordată Transcarpatiei.
Stăm împreună, umăr la umăr!
Vom câștiga, suntem pe pământul nostru!”, se arată într-un comunicat de presă.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.