• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

„România are cel mai bun sol din Europa. El este aurul, nu cel mineral”

Rep.: În conferințele dumneavoastră spuneți cu obstinație că România nu mai este o națiune, nu mai este o țară, este o entitate condusă de corporații, este o țară tampon între UE și Rusia, Asia etc. Ce se întâmplă cu România?

Călin Georgescu: Am venit în Baia Mare, în mod special, să scot lumea din statistici. Este important să identifici o situație de fapt, dar România trăiește ascuns, România profundă trăiește pe sub toate acestea. Eu spun că șansele României sunt uriașe atâta timp cât știm cine suntem. În comparație cu alte țări din vest, unde aș putea spune că renaș­terea este foarte complicată, exemplul cel mai vehiculat în România, este Germania, în comparație cu aceste țări România are șanse uriașe pentru simplul fapt că are un capital natural bun, are oameni care odată ce vor avea un steag, ceea ce nu există astăzi, vor reface România mult mai repede decât o face un neamț care este total obedient unui sistem. În România încă mai sunt oameni liberi!

Rep.: Sunteți specialist în soluri și aveți o teorie interesantă cu privire la solul agricol al României. Este așa de bun pământul din țara noastră?
C.G.: Este cel mai bun din Europa. Și el este aurul, nu cel mineral. El este aurul României, solul! Mă refer la cei 20-25 de centimetri aflați deasupra pămân­tului. Dacă vom reuși să înțelegem acest lucru și să dezvoltăm un concept pe care eu l-am propus, micul produ­cător, cu asta cucerim lumea! Toți au nevoie de hrană sănătoasă. Toți sunt disperați că mănâncă doar plastic și realizează ei înșiși că nu mai au cum să se dezvolte. Ei au multe probleme ce apar din hrana pe care o consumă. Dacă citești eticheta unui produs vezi ce conține! Ei se uită cu jind la noi și speră ca aici să se renască ceva, să renască și ei. Teoria mea și proiectul pe care l-am propus poporului român – „Hrană, apă, energie!” - nu este doar pentru salvarea României, ci pentru salvarea Europei!

Rep.: Referindu-ne la Agricultură. A fost o cerință a UE ca terenul agricol al României să fie de vânzare? Cât s-a vândut, dacă știți? Cum ar trebui să se organizeze țăranii români pentru a crește profitabilitatea? Asocierea este o soluție?
C.G.: Acuma agricultura contribuie cu 3% din PIB, ceea ce e o rușine! Înainte avea o contribuție de 13%. Pe de altă parte, nu este nici o cerință a UE. Este o prostie! Care este făcută de sclavii ăștia ce răspund la comenzi de la Bruxelles. A fost un tip care a semnat vân­­zarea pământului și pe care l-a numit poporul român prim-ministru, Dacian Cioloș. Și s-a vândut 45% din pământ. E ca și cum ți-ai vinde mama sau copiii! Ce-au făcut băieții ăștia? Ei nu și-au dat seama că acest pământ a fost apărat de toți înaintașii noștri. Au vândut istoria, vânzând pământul!
Când 45% este vândut, este o chestiune de securitate națională absolută! De rang zero!
Ce ar trebui făcut? Să aduci pământul țării înapoi! Să îl ajuți pe țăran cu tot ce este necesar, nu să îl înnebunești în birocrație, să vină să facă cereri... România s-a născut din sămânța satului! Dă-i ce are nevoie! Dă-i bani, dă-i unelte, dar în primul rând dă-i unde să desfacă produsele. Bucuria lui nu este să ia banii, bucuria lui este să vadă că produsul lui este cumpărat! Și lasă economia țării să se dezvolte intern, nu distruge!
Când 85-90% dintre produsele alimentare din România sunt importate, este o crimă! România poate să alimenteze întreaga Europă, cu produse, cel puțin cereale. Iar partea cu asocierea este elementară. Da! Pentru ca să faci agricultură trebuie să îi lași pe oameni să se asocieze. Dar, nu cum a fost înainte! Se impunea ca ceilalți să preia. Lucrurile acestea trebuie făcute bene­vol! Să o facă pentru că așa o simt. Statul trebuie să le ofere condițiile și ei să o facă. Asta înseamnă libertate. Susțin asocierea cum susțin acest concept pe care l-am exprimat și în confe­rință, conceptul de distributism, adică să ai legătură cu natura, să lași pro­prietatea privată larg răspândită! Cu cât sunt mai mulți proprietari, cu atât este mai bine! Oamenii trebuie ajutați, nu să vândă pământul. A fost o manipulare perfidă. Oamenii au vândut pentru că au fost disperați, nu mai aveau din ce să trăiască. Oamenii au ajuns să vândă tot, copii, organele, sunt disperați că nu au din ce trăi. Pentru simplul fapt că toți cei care au venit la conducerea Româ­niei, din 1990 încoace, au vândut țara!

Rep.: Dacă luăm discursurile dum­neavoastră, vedem o România apoca­liptică. Țara noastră nu mai este nici măcar o colonie, ci doar o zonă tampon, ați spus de mai multe ori. Se mai poate face ceva? Vorbim de agricultură, de industrie, reindustrializare.
C.G.: Prezența mea aici întărește acest lucru. Proiectul meu de țară pe care
l-am propus, „Hrană, apă, energie”, are soluții reale. România nu are de 27 de ani un proiect de țară!

Rep.: Sunteți lăsat să puneți în practică acest proiect?
C.G.: Întrebarea este pusă greșit! Nu trebuie să fiu lăsat! Trebuie să se creeze un spațiu și valul energetic care să ducă la așa ceva. România nu are nicio idee mare, valoroasă. Românii nu mai știu cine sunt!

Rep.: Care este mesajul dumnea­voastră, atunci?
C.G.: Mesajul meu permanent este de a „Știi cine sunt!”. Eu, ca persoană, și eu, ca neam! Este esențial! Atâta timp cât eu nu știu cine sunt nu am cum să pun în aplicare nimic.
Rep.: Poate că ar fi bine de spus încă o dată cine este Călin Georgescu, mai faceți parte din Clubul de la Roma Ro­mânia. Membrii Clubului sunt oameni inteligenți, influenți, care se ocupă cu studiul viitorului lumii, caută să găsească soluții?
C.G.: Nu! Sunt unul dintre cei 100 de membri permanenți ai Clubului de la Roma! Dar nu are importanță cine sunt eu, este important cine suntem noi. Din păcate, nu sunt lăsați oameni ca mine să ajungă la guvernare.

Rep.: Cine nu îi lasă?
C.G.: Sistemul! Sistemul care este format din instituții care conduc statul. Și este o permanentă promovare malignă a incompetenței, de 27 de ani! Nu ai cum să ajungi într-un loc în care sunt cei care își împart doar interesele lor și ale partidului! Nu ale țării! Un om care conduce țara trebuie să iasă pe prispă seara, să vorbească cu țara, asta e ideea!
Un om care conduce țara este un om care își servește țara. Nu alții să îl ser­vească pe el!

Rep.: Mai sunteți membru în Asociația română a Clubului de la Roma?
C.G.: Am fost! Am fost timp de nouă ani secretarul general al Asociației.
Mi-am dat demisia!

Rep.: În semn de protest?
C.G.: În semn că sunt un om liber! Nu accept lucruri care mi se impun.

Rep.: De către cine?
C.G.: De către cei care o conduc! Unii vor să îl depășească pe Ceaușescu!

Rep.: Este poporul pregătit pentru cineva care ar putea face ceva pentru el? În felul în care o spuneți tot timpul?
C.G.: Nu! Pentru că nu este încă pregătit!

Rep.: Ați elaborat o Strategie de dezvoltare durabilă a României. Cum ar trebui să fie şi ce puncte ar trebui să alcătuiască această strategie?
C.G.: În primul rând, trebuie să gândeşti Adevărul, să spui Adevărul şi să iubeşti Adevărul. Cheia succesului în dezvoltarea ţării stă în dragoste, unire, întărirea familiei şi micul producător. Restul sunt detalii. Strategia ţării se poartă în inimă şi are câteva puncte, care încap pe o pagină: 1. Întărirea legislativă şi constituţională a statului. Legi administrate eficient de funcţio­nari în a căror autoritate populaţia să aibă încredere; 2. Lansarea cercetării şi dezvoltării cu implicarea universi­tăţilor; 3. Politici monetare şi fiscale ferme. Nivelul taxelor să fie scăzut. Păstrarea monedei naţionale este un mare atu, care nu trebuie neglijat. Şi sub nici o formă nu trebuie aderat la moneda euro!; 4. Dezvoltarea căilor de transport; 5. O politică externă regio­nală şi globală de promovare a concilierii; 6. Transformarea unui handicap în avantaj de nişă economică: agricultura românească. Protecţia pădurilor şi conservarea mediului. Dezvoltarea durabilă – concept naţional; 7. Secu­ritatea persoanei: strategia de sănătate bazată pe prevenţie, hrană sănătoasă, educaţie prin mişcare, politică de­mografică stabilă. România deţine Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă (SNDD) încă din 2008, dar nu s-a pus în practică nici o propoziţie din acest document. SNDD este un pas spre civilizaţie, este strategia interesului comun, care ar trebui să primeze asupra confruntărilor politice şi momentelor electorale. SNDD stabileşte cadrul de manifestare a ambiţiei de dezvoltare, care nu poate fi programată şi garantată decât pe termen lung. Dificultăţile în elaborarea documentului nu au constat în introducerea de idei noi, ci în efortul de a scăpa de cele vechi. Un ultim as­pect esenţial este politica demografică, neglijată total de toate forţele politice din ţară. Pierderea demografică a însumat, între 1990 şi 2014, peste 3 milioane de oameni. Aceasta a făcut să avem 19 milioane de cetăţeni acum, iar consecinţele pe viitor, dacă nu se iau măsuri imediate, vor fi dramatice.

Rep.: Ați fost în stradă la manifestările de proteste din ultima vreme?
C.G.: Am fost în 1989. Iar acum, am fost doar la „rezist” și am văzut câtă manipulare a fost! Am fost și la lovitura de stat din 1989. Atunci au fost mulți oameni de bine în stradă. Și au murit nevinovați. Dar a fost o manipulare! Nu asta e soluția!

Rep.: În conferință ați făcut mai multe referiri la UE, la apartenența la UE a României. Poate explicăm și în acest interviu această problematică!
C.G.: Noi ar trebui să ne situăm de partea interesului național! În România nu s-au defrișat doar trunchiuri de co­paci, s-au defrișat trunchiuri de suve­ranitate. Apoi, UE este o asociație cu acționari și care deservește, strict, interesul acționarilor, ca orice bancă. Are un țel precis, economic. I-au plătit pe ăștialalți din alte țări, inclusiv pe ai lor, cei care au vândut prima dată conceptul. S-a acreditat ideea că în cadrul UE va fi mai bine.

Rep.: Dacă ne uităm în jurul României, la Ungaria, la Polonia, de exemplu. Sunt diferențe față de România, în contextul apartenenței la UE?
C.G.: În Ungaria discutăm de o țară puternică! Ăia știu ce vor! Să ne uităm la Polonia!

Rep.: Este interesant ce spuneți. Dar, în România se poate naște un astfel de conducător?
C.G.: Bineînțeles! Dar am spus foarte clar că România nu este încă pregătită. Dar va fi! Va fi o conjunctură, va fi un moment unic cum a mai fost în România și a fost și în celelalte țări.

Rep.: Credeți că cei care au creat actualul sistem de care ne-ați spus, vor permite ca în România să apară un astfel de conducător?
C.G.: Nu trebuie să permită nimic! Se va întâmpla pentru că ceea ce nu este în armonie cu universul va dispărea pe scara istoriei, este aruncat în groapa cu gunoi. Nu va merge așa, la nesfârșit!
Diplomația de vârf, pe care oricum nu o mai avem de mulți ani de zile, spune așa: Te ai bine cu toată lumea și în special cu vecinii mari. Cu toți vecinii și cu vecinii mari! Rolul tău este să fii bine cu toți pentru interesul național.
Eu discut de România profundă, discut de naționalism desăvârșit, discut de identitate națională și de cultură. Pentru mine astea nu dispar pentru că le ai în sânge!
Ce fac cei de acum, este o altă poveste! Că România nu mai este pe harta lumii, este o altă poveste! Că se duc la mai marii... exact cum era pe vremea lui Tudor Vladimirescu, exact ca pe vremea fanariotă când domnii pământeni se închinau la marile puteri. Așa fac și ăștia de acum.
Nu numai că au schimbat Istanbulul cu Bruxelles și Washington. Nu trebuie să te duci în genunchi! Noi am îngenunchiat în fața influenței.
Eu vin și spun că avem toate prerogativele, nu doar să devenim o națiune suverană din nou, ci și să trăim în prosperitate și să îi salvăm și pe ceilalți.
Putem salva întreaga Europă și ei știu! Trebuie înțeles că omenirea este o tur­mă, marea parte a oamenilor, o turmă care se supune și care este dirijată de o minoritate care o conduce pentru interesele ei! Sclavagismul astăzi există, nu a dispărut.

Rep.: Ce se va întâmpla în perioada următoare?
C.G.: În 2020 va fi o criză teribilă de hrană și de apă în lume. Cine va avea apă și hrană curată va cuceri lumea. Și România are acest apanaj!
De aia mă zbat să deschid ochii poporului român. România poate să fie un lider european, dacă nu liderul european, dar făcând bursa grâului la Brăila și bursa energiei la București. Putem cuceri lumea, dar trebuie să ai un plan măreț!

Rep.: V-ați gândit să vă faceți un partid?
C.G.: Nu voi face niciodată un partid, dar garantez poporului român că știu să administrez foarte bine țara.

Rep.: Ce părere aveți de protestele actuale, pe legile justiției, modificarea Codului Fiscal?
C.G.: Nu mai cred în proteste deoarece ele apar exact în momente în care cineva dorește să își pună guvernul lui.

Rep.: Ce vă leagă de Maramureș, ați fost de mai multe ori aici? Aveți o le­gătură puternică cu Nicolae Bud și Teo­dor Ardelean, persoane publice cunoscute. Pot fi cei doi, la un moment dat, o parte dintr-o posibilă echipă ce s-ar afla la conducere?
C.G.: Sunt prietenii și mă leagă noblețea oamenilor de aici. Iar mai departe pot spune: „în rucsacul fiecărui soldat se află bastonul de mareșal” și în fiecare femeie este o Regină.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.