• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Decembrie , 2013

ROMALTYN, Moş Crăciun pentru 140 de copii din sistemul de protecţie al copilului

La începutul săptămânii trecute, pentru 140 de copii din sistemul de protectie al copilului din Maramureş a venit Moş Crăciun cu multe cadouri dulci şi cu o vizită la mall pentru a viziona un film de desene animate în format 3D.

 
 

Copiii şi educatorii au venit în grupuri-grupuri, pe case de tip familial sau cu asistenţii maternali. Majoritatea copiilor nu au mai fost în centrul comercial băimărean şi nerăbdarea de a vedea un film a fost evidentă. S-a intrat în sala de cinema în ordine, sub supravegherea celor de la DPC. Mai bine de o oră şi jumătate, copiii s-au amuzat de acţiunea unui desen animat, producţie 2013, un film în care efectele 3D au fost sarea şi piperul activităţii.

 

După terminarea filmului a venit în vizită cel mai iubit Moş din lume, Moş Crăciun, nu cu sania, ci cu taxiul, după cum singur a mărturisit, dar şi cu o coloană de cărucioare ce au adus pachetele pentru toţi copiii prezenţi. Totul a fost posibil datorită implicării conducerii Romaltyn Minning Baia Mare, angajaţii societăţii fiind cei care s-au asigurat că evenimentul este un succes. Copiii din sistemul de protecţie au gustat cu mult umor, dar şi cu seriozitate dialogul cu Moş Crăciun. I-au cerut Moşului de la elicoptere la păpuşi sau alte jucări, dulciuri şi fructe. Moşul a fost darnic, iar adulţii prezenţă au simţit emoţia firească unui astfel de moment.

 

Moşul nu a venit singur, ci însoţit de colindători, corul remarcabil de la Seminarul Teologic. „Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă şi programul de Crăciun al Romaltyn include în mod special copiii. Pe de o parte, am pregătit cadouri şi surprize pentru copiii angajaţilor noştri, dar pe de altă parte, ne-am gândit să oferim o experienţă frumoasă şi copiilor din sistemul de protecţie al Maramureşului. Copiii au vizionat un film în format 3D, a venit şi Moşul cu saci de cadouri pentru fiecare, s-au cântat şi colinde. Noi credem că a fost un eveniment frumos.

Noi suntem parte a comunităţii din Baia Mare. Este o primă experienţă de acest gen, dar am avut alte acţiuni prin care am susţinut copiii şi tinerii şi cu siguranţă vom continua”, a spus Sergiu Chirca, director executiv al societăţii Romaltyn Mining SRL.

 

Din partea conducerii DGASPC a fost prezent directorul adjunct, Lavinia Orzac. „Micuţii au fost extrem de încântaţi de prezenţa Moşului, unii dintre ei fiind nerăbdători să deschidă pungile pline cu daruri. Cu bunăvoinţa societăţii Romaltyn, 140 copii din sistemul de protecţie al copilului au avut parte de o surpriză dulce şi plăcută. Este o primă colaborare şi sperăm să continuăm acest început de parteneriat spre mai binele copiilor”, a declarat Lavinia Orzac.

 

„Noi suntem parte a comunităţii din Baia Mare. Este o primă experienţă de acest gen, dar am avut alte acţiuni prin care am susţinut copiii şi tinerii, şi cu siguranţă vom continua”.

Sergiu Chirca, director executiv al societăţii Romaltyn Minning SRL

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.