• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Iunie , 2014

Romaltyn Mining Baia Mare, pentru sănătate, pentru aer curat!

Societatea băimăreană Romaltyn Mining continuă efortul de integrare în viaţa socială, economică şi de protecţia mediului a municipiului Baia Mare şi împrejurimi.

 
 

La sfârşitul acestei săptămâni a fost organizată o acţiune de măsurare a capacităţii pulmonare, în mod gratuit, pentru băimărenii care au dorit să afle dacă au probleme de sănătate, acest set de indicatori, obţinuţi prin măsurarea cu aparatură de specialitate şi în condiţii de igienă absolută, fiind interpretaţi de cadrele medicale de la Spitalul Judeţean „ Dr. Constantin Opriş”.

 

Iniţiativa a avut succesul scontat, zeci de băimăreni au profitat de oportunitatea oferită şi au făcut coadă la aparatul pentru măsurarea capacităţii pulmonare.

Societatea Romaltyn Mining este conştientă că Baia Mare este un oraş foarte poluat, în peste 50 de ani de activitate metalurgică şi minieră, iar starea de sănătate a băimărenilor a avut de suferit.

De aceea, societatea doreşte să vină cu o politică economică de protejare a mediului înconjurător. Prin activitatea pe care o va desfăşura, Baia Mare va scăpa de iazul de decantare de la Flotaţia Centrală, o zonă de poluare continuă şi pentru toţi băimărenii, şi pentru localităţile din apropierea municipiului.

 

Acţiunea, desfăşurată în colaborare cu Spitalul Judeţean, este pe linia activităţilor de protecţia mediului şi aducerea municipiului Baia Mare la nişte standarde ridicate de curăţenie, mediu mai curat, aer curat, oraş mai verde. Societatea băimăreană va continua implicarea în viaţa cetăţii pentru că oraşul merită tot ce este mai bun.

„Aşa cum am promis, ne implicăm în viaţa comunităţii. De această dată am încercat să venim în întâmpinarea persoanelor vârstnice şi a celor cu venituri reduse, care nu îşi permit să plătească aceste explorări funcţionale. Desigur, accesul a fost permis oricui, însă ne-am adresat în special acestor categorii de persoane. Ne bucurăm că acţiunea a fost una de succes şi acest lucru este confirmat de numărul mare de băimăreni care au beneficiat de acest serviciu. Totodată, ne bucurăm de colaborarea foarte bună cu Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” şi vă asigurăm că nu va fi ultima de acest fel”, a declarat Sergiu Chircă, administratorul societăţii Romaltyn Mining.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.