• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2013

Romaltyn este nevoită să-şi reducă activitatea

Baia Mare, 10 mai - Începând de luni, 12 mai, angajaţii Romaltyn vor trece la program de 4 zile pe săptămână, faţă de cinci cât lucrau până acum. Din păcate, reducerea programului de lucru va afecta şi veniturile angajaţilor într-o proporţie corespunzătoare.

 

Reducerea programului este consecinţa directă a Hotărârii Consiliului Local Baia Mare din 12 aprilie a.c., prin care se schimbă destinaţia zonei în care se află Uzina Romaltyn. Măsura va fi valabilă până la clarificarea situaţiei şi este justificată atât din perspectiva activităţilor zilnice ale angajaţilor, cât şi a costurilor. Personalul care lucrează în instalaţii ce necesită supraveghere 24/7, aşa cum este complexul de instalaţii de la staţia de epurare şi Iazul Aurul, îşi vor continua activitatea ca şi până acum.

 

„Impactul economic al Hotărârii 120/2013 adoptate de către Consiliul Local Baia Mare ne obligă să luăm aceste măsuri care nu reprezintă evoluţie, ci dimpotrivă. Evităm prin această decizie varianta şomajului tehnic, pentru a ne proteja salariaţii, până la soluţionarea diferendumului cu autorităţile locale.”

- declară Sergiu Chircă, Administrator al Romaltyn.

 

„Sperăm să fie doar reajustări temporare ale costurilor de funcţionare, şi nu o etapă intermediară în procesul de încetare a activităţii Romaltyn în Baia Mare.”

 

În acelaşi timp, Romaltyn a început procedurile legale pentru anularea Hotărârii Consiliului Local 120/2013, hotărâre pe care Societatea o consideră ilegală. Aceasta vine în contradicţie cu legea 85/2003 care consacră obligativitatea administraţiei publice locale de a respecta conţinutul licenţelor de exploatare minieră - şi este contrară tuturor discuţiilor pe care reprezentanţii Romaltyn le-au avut cu autorităţile locale până la emiterea acesteia. Conducerea Romaltyn rămâne în continuare deschisă dialogului cu autorităţile locale, în dorinţa de a găsi împreună o rezolvare a situaţiei, favorabilă atât pentru dezvoltarea comunităţii, cât şi a companiei.

 

Dacă sunt necesare detalii vă rugăm contactaţi comunicare@romaltyn.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.