• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 August , 2018

Robert Glinţă, vicecampion european la 50 metri-spate

Înotătorul piteştean Robert Glinţă a obţinut medalia de argint în proba de 50 m spate din cadrul Campio­natelor Europene de nata­ţie 2018, care s-au desfăşurat la Glas­gow, fiind cronometrat în 24 sec 55/100. Aurul a revenit rusului Kliment Kolesnikov, cu timpul de 24 sec 00/100, nou record mondial, îmbunătă­ţind cu 04/100 vechiul record al britanicului Liam Tancock, vechi de 9 ani. Bronzul a intrat în posesia irlandezului Shane Ryan, cu un rezultat de 24 sec 64/100.


Robert Glinţă a fost cel mai rapid înotător din semifinale. El a reuşit să doboare de două ori recordul României în această probă, pe parcursul zilei de vineri, mai întâi în serii, când a fost cronometrat în 24 sec 49/100, iar apoi în semifinale, cu timpul de 24 sec 12/100, când s-a apropiat la doar opt sutimi de secundă de recordul mondial al lui Liam Tancock.
Înotătorul român s-a antrenat o pe­rioa­dă de timp în Baia Mare cu antrenorul Adrian Gherghel.
Robert Glință a intrat pentru prima dată în Bazinul Olimpic Pitești la vârsta de 9 ani (anul 2006), cu intenția de a învăța să înoate. Inițierea a durat puțin, sub ghidarea profesorului Florin Puia. După doar două luni, avea să fie recomandat pentru grupa de performanță, sub coordonarea antrenorului Viorel Ciobanu, în cadrul clubului CSM Pitești. Între anii 2006 și 2013, s-a pregătit cu profesorul Viorel Ciobanul, fiind legitimat la Clubul Sportiv Municipal Pitești, acti­vând în cadrul Bazinului Olimpic din Pitești. Din luna octombrie a anului 2013, Robert decide să se mute fără fa­milie la Baia Mare pentru a intra sub în­drumarea profesorului antrenor Adrian Gherghel - director al clubului sportiv și al instituției de învățământ Liceul cu Program Sportiv Baia Mare - cu care s-a pregătit. Din motive birocratice complexe, a rămas însă legitimat la CSM Pitești până în luna august a anului 2015.
După stagiul de pregătire în Baia Mare, Gherghel a intrat la facultate în Cluj-Napoca continuând pregătirea acolo. A existat un moment neplăcut, ceva legat de decontările făcute la clubul clujean şi a plecat de acolo la Dinamo.
După aceste momente a plecat la co­legiu în SUA, unde a început să stu­dieze la University of South Califor­nia. Robert Glință, la 20 ani, a reușit un rezultat mare într-o cursă specială. Cea de 100 yarzi (91 m) spate din cadrul College Challenge, un concurs în care sportivii de colegiu s-au duelat cu înotătorii din lotul național al Statelor Unite ale Americii.
La Campionatele Europene de acum, înotătorul român şi-a dorit medalia de aur la 100 metri-spate, cursa lui favo­rită. Din păcate, în cursa de 100 metri lucrurile nu au mers aşa cum şi-a dorit şi nu a luat decât locul patru. Cu două-trei zile înainte reuşise să câştige meda­lia de argint în cursa de 50 metri-spate. Dezamăgit de rezultat, Robert Glinţă va continua pregătirea în cea de-a doua parte a anului doar în România, renun­ţând la pregătirea din SUA.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.