• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Octombrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Noiembrie , 2017

„REZISTENŢA ANTICOMUNISTĂ: Istorie, Valori și Modele”

An de an, elevii sunt invitaţi să cunoască istoria recentă a României şi, mai ales, modelele, valorile şi oa­menii care au scris cu sânge pagina demnităţii noastre naţionale. 2017 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, „Anul omagial al mărturisitorilor ortodoxiei în temniţele comuniste”, de aceea, tradiţionalul proiect „Eroii rezistenţei anticomuniste” a fost extins.
Preotul Bogdan Ciocotişan s-a implicat voluntar în acest proiect, susţi­nând ca întotdeauna educaţia şi promovarea valorilor în rândul tinerilor. Astfel, preotul Bogdan Ciocotişan a început predarea suportului de curs „REZISTENŢA ANTICOMU­NIS­TĂ: Istorie, Valori și Modele”, la orele de cateheză. Toţi copiii au pri­mit gratuit această carte, iar la finalul cursului vor realiza un eseu pe tema rezistenţei anticomuniste. De asemenea, în proiect a fost implicat şi profesorul de istorie Vasile Dancu care va preda materialul elevilor de la Şcoala Rus.
În 18 noiembrie, copiii de la ora de cateheză a părintelui Bogdan Cioco­tişan şi elevii selectaţi de domnul pro­fesor Dancu, în total circa 50 de persoane vor participa la „Turul rezistenţei anticomuniste”, o vizită itinerantă la Aiud, locul în care se afla una dintre cele mai mari închi­sori comuniste şi Râpa Robilor, locul în care deţinuţii morţi sau ucişi în închisoare erau îngropaţi noaptea, fără cruce, în gropi comune. Astăzi, pe acest loc se află un monument şi Schitul Înălţarea Sfintei Cruci. Elevii vor avea posibilitatea să cunoască foşti deţinuţi politici şi să afle istoria recentă a României chiar de la cei care au trăit-o şi au scris-o. Trans­portul elevilor şi cadrelor didactice este oferit de UAC Europe.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.