• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Martie , 2013

Revoire, o cofetărie cu parfum franţuzesc

Recent s-a deschis, discret, fără tam-tam, probabil cea mai bună cofetărie din oraş. În capătul bulevardului Traian, înspre Mara, se află cofetăria. Cochetă, discretă, cu prăjituri scoase din reţetarul magic al cofetarilor ce îşi iubesc meseria, Revoire este ceea ce lipsea oraşului. Mai sunt localuri care au şi funcţia de cofetărie, dar aici este altceva. Este o poveste despre dulciuri, despre pâine, cozonaci, despre creme la pahar, cafea şi ceai, servite ireproşabil.

Revedere! Cam aşa s-ar traduce Revoire. La o nouă revedere, ar fi traducerea adaptată în dulcele grai românesc…Cu aşa prăjituri!

 
 
 

În cofetărie predomină culoarea verde, adică linişte, tihnă, seninătate. Mobilierul, cu stil, de culoare albă, este în armonie cu verdele de pretutindeni. Ambalajele în care se pun biscuiţi au aceleaşi culori, verde şi roşu frumos. În ele se pun prăjiturele, ciocolată de casă ruptă în bucăţi, în aparenţă, neglijent. Dar bucăţile, aşa, rupte, te atrag mai mult decât cele care ar fi tăiate după liniar. O chichiţă de marketing, dar şi o ciocolată adevărată. Cremeş franţuzesc, o prăjitură greu de uitat. Are cremă din ingrediente naturale, respectiv unt, frişcă (nu vegetală) şi un pic de licoare magică. În ton cu cofetăria.

Bestiale sunt tartele cu fructe. Mici rotiţe, nici foarte tari, nici foarte moi, aşa cum trebuie să fie o tartă. Cremă de vanilie şi fructele ce acoperă tarta. Rulouri, savarină servită cum n-aţi mai văzut, ecleruri, amandine, dar şi prăjituri făcute cu ciocolată belgiană, s-au moussuri, o nebunie de cremă cu un blat foarte fin în interior, cu fructe în combinaţii reuşite. Forme concrete şi foarte gustoase pentru acest fel de prăjitură, ce nu se găseşte în Baia Mare în alt loc. Evident, moussul este o delicatesă franţuzească şi merită servită în orice fel de combinaţie.

Cafea de calitate, sucuri adevărate, ceai, arome, siropuri, apă, tot ce îţi poţi dori de la o cofetărie. Nu mai spunem că găseşti salate de tot felul. Nu am crezut că un astfel de local mai poate fi realizat, iar cireaşa de pe tort este faptul că are program şi duminica. Vă mai amintiţi cum se ieşea pe vremuri duminica la o prăjitură? Acele vremuri au revenit, un altfel de a spune revedere.

 

Cea care conduce această mică oază dulce şi parfumată este Octavia Tău, un manager de forţă, din moment ce conduce Grup Cerneştean. Şi îl conduce bine. Cu siguranţă există o legătură puternică cu patiseria franţuzească, dar, mai ales, este un respect pentru cumpărător. Personalul este rupt parcă din decorul cofetăriei, tineri zâmbitori, îmbrăcaţi în uniforme asortate cu vernilul liniştitor, te servesc precum la un restaurant de clasă.

Chiar şi restul este pus într-un mic coşuleţ de sârmă împletită.

 

Într-adevăr este relaxant. Când am intrat, întâmplător, în cofetăria Revoire, era a doua zi după deschiderea discretă, am simţit că acest local va deveni o obişnuinţă. Un loc în care vrei să revii, dincolo de prăjituri şi creme foarte bune. Este incredibil cum a reuşit Octavia Tău să „asorteze” atmosfera cofetăriei, produsele prezentate cu dorinţa de a merge şi a doua zi şi tot aşa.O revedere dulce!

Comentariile celorlalți

arthur pe 13.06.2013 la 15:35
Nimica nu este exagerat din tot ce sa scris.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.