• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Martie , 2017

Restauraţia de la DGASPC Maramureş. „Regina” este adusă pe sus

Printre atâtea ştiri importante din lumea întreaga a fost una care mi-a atras atenţia la un nivel maxim. La DGASPC, mai exact Direcţia pentru Protecţia Copilului, va avea loc o restauraţie. Urmează readucerea pe tronul direcţiei economice a fostului director din neagra perioadă Boitor, Maria Griguţă. Mulţi ani director economic, Griguţă a fost partenera lui Nicolae Boitor în multele din inexplicabilele situaţii ce ţin de sfera penală.

De multe ori se spunea că ea, Griguţă, era cea care conducea Direcţia. Îmi amintesc de ifosele de cucoană importantă, de dispreţul pentru ziariştii care au încercat să schimbe ceva în cea mai bogată insti­tuţie bugetară a judeţului. Madam Griguţă nu ştia niciodată nimic, totul era roz-bombon. Nu a ştiut niciodată că pruncii ni­mănui erau drogaţi la greu cu haloperidol, că se fura din mâncare, din hainele primite ca ajutoare, din jucării sau din orice altceva primit de la fundaţii româneşti sau străine. Nu ştia nici de magazinul gestionat din umbră de cei ce făceau jocurile în Direcţie. Locul în care se duceau fură­ciunile şi erau vândute. Nu ştia nimic de licitaţii trucate sau de firmele abonate la bugetul baban primit de la stat. Nu ştia nici de încadrările făcute pe ochi frumoşi, pe pile şi relaţii.
Boitor a construit un sistem mafiot în care fiecare îşi lua partea şi tăcea. Iar şefii îşi vedeau de ale lor, de alţi şefi ce trebuiau „interesaţi”. Ani de zile am scris de por­căriile de la DGASPC. Cele mai multe au fost în mandatul celor doi. Că unul a fost doar director economic nu este o scuză. Ştiau ce se întâmplă pentru că au făcut parte din sistem. La una din vizitele lui Victor Ponta în Baia Mare, când era prim-ministru, i-am dat un dosar cu materialele de presă în care arătam faţa grotescă a celor ce conduceau DGASPC. Ponta a luat şi a răsfoit, a citit până la aeroport. Acolo le-a cerut conducătorilor judeţului să rezolve problema. În fine, Boitor a fost demis cu spectacolul de rigoare. Şi Griguţă. Ea, ca o doamnă, s-a mutat la CJ. Iar acum vrea din nou la bucate. Mai ales că veghează pe holurile CJ acelaşi Dumi­tru Dumuţa, cel care scotea din joben soluţii ilustre pentru mai binele copiilor din sistemul de protecţie al statului. Dumuţa fiind secretarul judeţului şi prim-orchestrator la comisia pentru protecţia pruncilor nimănui.
Uite cum se strânge din nou gaşca!    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.