• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Noiembrie , 2016

Remeş câştigă procesul cu TVR şi DNA

Zilele trecute, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, s-a dat sentinţa întru-un dosar interesant, mai ales pentru maramureşeni. Este vorba de un proces ce durează de mulţi ani. Fostul ministru Decebal Traian Remeş a introdus o acţiune în instanţă împotriva TVR, DNA, Rodica Culcer, Administraţia prezidenţială, preşedintele României de atunci, Traian Băsescu.

 

 

Acţiunea lui Remeş se datorează faptului că, în timpul procesului pe care fostul ministru l-a avut pe rol, au fost date imagini şi înregistrări audio ale procesului, la TVR, în 2007. Procesul a început în 2010 şi a urmat calea instanţelor. În 2014 se dă o sentinţă la Tribunalul Bucureşti, sentinţă care a fost atacată în recurs de Remeş. După doi ani, în iunie 2016, la Curtea de Apel Braşov, se dă o nouă sentinţă.

 

„Admite în parte apelul formulat de către reclamantul Decebal Traian Remeş împotriva sentinţei civile nr. 1599/28.11.2014 a Tribunalului Bucureşti, secţia a III-a civilă, pe care o schimbă în parte, în sensul că: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Direcţia Naţională Anticorupţie. Admite în parte acţiunea civilă formulată şi precizată de către reclamantul Decebal Traian Remeş în contradictoriu cu pârâtele Direcţia Naţională Anticorupţie, Societatea Română de Televiziune şi Rodica Culcer şi în consecinţă: Obligă pârâtele Direcţia Naţională Anticorupţie, Societatea Română de Televiziune şi Rodica Culcer să plătească în solidar reclamantului Decebal Traian Remeş suma de 15.000 lei, despăgubiri civile. Obligă pârâta Societatea Română de Televiziune să înceteze difuzarea înregistrărilor audio video ambientale şi telefonice ce au constituit probe în dosar penal nr. 157/P/2007.

Obligă pârâta Societatea Română de Televiziune să publice prezenta hotărâre, pe socoteala sa, într-un ziar de acoperire naţională, după rămânerea acesteia irevocabilă. Păstrează restul dispoziţiilor privind soluţionarea celorlalte excepţii şi pretenţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.06.2016”, se arată în soluţia pe scurt.

 

Şi această sentinţă a fost atacată de părţile în proces. După mai multe înfăţişări la Înalta Curte, în 8 noiembrie se pune punct procesului.

„Decizia nr. 2113: Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de reclamantul Decebal Traian Remeş şi de pârâţii Societatea Română de Televiziune, Rodica Culcer şi Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei nr. 979/AP din 30 iunie 2016 a Curţii de Apel Braşov – Secţia civilă. Irevocabilă”, se arată în hotărâre.

Rămâne valabilă hotărârea de la Braşov, respectiv plata a 15.000 lei despăgubiri către Remeş de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, şefa ştirilor TVR în acel moment.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.