• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Decembrie , 2021

Regal de colinde la Catedrala Episcopală din municipiul Baia Mare

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, marți, 07 decembrie 2021, cu începere de la ora 18.00, Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului din Constanța a susținut un concert extraordinar de colinde în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare.

La acest regal de colinde au participat ierarhii Eparhiei noastre, Prea­sfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, și a fost prezent un public numeros astfel încât Catedrala Episcopală a devenit neîncăpătoare în fața unui astfel de eveniment deosebit prilejuit de Nașterea Domnului.

„Armonia” este un prestigios cor bărbătesc, cunoscut în lume, cu premii și medalii obținute la concursuri internaționale de muzică laică și bisericească, care a susținut nenumărate concerte atât în țară, cât și în străinătate, fiind dirijat de Arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru. Partiturile abordate au fost din repertoriul tradițional românesc, dar au fost interpretate și cântece de Crăciun din repertoriul internațional sau compoziții proprii.

La finalul concertului, Preasfințitul Părinte Iustin a conferit preacucernicului părinte arhidiacon Ion Iulian Dumitru, dirijorul coralei, Crucea „Justinian Arhiepiscopul”, iar Corului „Armonia”, Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”. De asemenea, domnul Matei Mircea Radu, directorul firmei TIMARA SRL, a fost distins cu Ordinul Omagial „Justinian Arhiepiscopul” pentru implicarea și sprijinul direct oferit în cadrul acestui eveniment.

În încheiere, cei doi ierarhi, membrii coralei și cei prezenți au interpretat la unison colinda tradi­țio­nală „Ce vedere minunată”.
Acest regal al colindelor și cântecelor închinate Nașterii Domnului a fost un dar duhovnicesc pentru publicul și credincioșii băimăreni oferit de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, în colaborare cu Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare și în parteneriat cu firma SC TIMARA SRL.

Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații media-online

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.