• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Mai , 2018

Săptămâna trecută, în 25 aprilie, ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire între președinte CJ Maramureș, Gabriel Zetea și liberalii din Consiliul Județean, în încercarea de a dezamorsa „războiul rece” din forul județean. Numai că, pesediștii și liberalii maramureșeni nu au putut cădea de acord nici măcar cu privire la o întâlnire. Gabriel Zetea a postat pe pagina sa de socializare: „Ora 16.00 a venit dar liberalii maramureșeni au rămas tot invizibili. Am transmis la începutul acestei săptămâni o invitație oficială grupului de consilieri județeni PNL și conducerii PNL Maramureș (sau oricărui membru PNL pentru că am constatat că domnul avocat Cristi Ţâgârlaș este mai vocal în ultima perioada) pentru a purta o discuție la sediul Consiliului Județean. Am fost refuzat! Conducerea PNL nu a catadicsit nici măcar să mă informeze că nu vor veni . Nu au reușit nici măcar să dea un telefon de curtoazie... sau să scrie o scrisoare... sau să trimită un porumbel călător dacă mijloacele moderne de comunicare nu le sunt la îndemână. Au reușit în schimb să dea un comunicat de presă... și asta demonstrează încă o dată că, de fapt, doar asta urmăresc: provocarea unor scandaluri constante în cadrul şedinţelor de plen ca să își demonstreze în acest mod activitatea politică.

Am făcut acest gest, de a invita PNL-ul la discuții nu pentru că avem nevoie de voturile lor, pentru că majoritatea în plenul CJ este extrem de stabilă, niciun proiect de hotărâre nefiind respins în mandatul meu de preşedinte, dar am crezut că este bine ca toți să participăm la proiectele județului. PNL nu vrea!”.
Consilierii județeni ai PNL Maramureș au spus că nu au dat curs întâlnirii „deoarece nu doresc să fie complici la un simplu exercițiu de imagine al lui Gabriel Zetea. Maramureșenii nu sunt interesați de imaginea președintelui Consiliului Județean, ei așteaptă fapte concrete. Au nevoie de drumuri func­ționale, de aeroport și de rezolvarea problemei colectării și depozitării de­șeu­rilor. Acestea sunt lucrurile care-i interesează pe oameni și la care așteaptă soluții de la Consiliul Județean”.

Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, afirmă că liberalii au susținut în plenul forului administrativ al județului, constant, proiectele de dezvoltare ale județului și o vor face în continuare, în spiritul mandatului dat de maramureșeni. „Cu privire la disfunc­țio­nalitățile din ședințele de CJ, invocate de Gabriel Zetea, acestea nu au nicio legătură cu activitatea consilie­rilor PNL care, precizez încă o dată, sunt minoritari în Consiliu. Domnul Gabriel Zetea dispune de majoritatea necesară pentru a trece proiectele importante pentru cetățeni și nu poate arunca vina pe consilierii liberali dacă lucrurile nu merg cum trebuie.
Știm cu toții că aceasta este tactica la nivel național a reprezentanților PSD, de a se victimiza spunând că nu-și pot îndeplini promisiunile făcute românilor pentru că nu-i lasă opoziția, preșe­dintele Klaus Iohannis, BNR și investitorii străini. Dacă este transparent și deschis dialogului, îi solicit pre­ședintelui Consiliului Județean să organizeze săptămâna viitoare o întâlnire în ­care să discute cu consilierii liberali despre proiectele de interes pentru maramureșeni, o întâlnire la care să aibă acces și presa, deoarece este vorba despre interesele cetățenilor”, a declarat președintele PNL Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.