• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2024

„PUNTE 2024”, legături consolidate între 56 de elevi olimpici din Maramureș (România) și raioanele Strășeni, Hîncești și Ungheni (Republica Moldova)

Consiliul Județean Maramureș demarează proiectul „Tabără de excelență – PUNTE educațională între Maramureș - Hîncești - Strășeni - Ungheni, ediția 2024”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Tabăra PUNTE 2024 se va desfășura în Republica Moldova, în perioada 28 iunie – 05 iulie 2024, cu participarea a 56 elevi de liceu cu rezultate la olimpiade și concursuri la limba română, istorie și geografie (36 de elevi din Republica Moldova - câte 12 elevi din fiecare raion și 20 de elevi din Maramureș) și 13 profesori (9 profesori din Republica Moldova - câte 3 profesori din fiecare raion și 4 profesori din Maramureș).

În cadrul ediției 2024 a taberei PUNTE, se continuă parteneriatul interregional al Consiliului Județean Maramureș cu Raioanele Strășeni, Hîncești și Ungheni, în baza Acordurilor de înfrățire cu județul Maramureș, precum și cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, partener constant pentru susținerea elevilor eminenți din județul Maramureș.

Finanțarea nerambursabilă acordată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este de 250.000 lei, iar valoarea totală a proiectului este de 297.483 lei, cuprinzând o cofinanțare a Consiliului Județean Maramureș de 47.483 lei.

Ca urmare a dorinței generale pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare între tineri și profesori din cele trei raioane, cu tineri și profesori din Maramureș, precum și având în vedere opiniile exprimate de participanții la proiectul Tabără PUNTE 2023, proiectul actual introduce conceptul inovativ de tabără itinerantă, anume găzduirea taberei de către fiecare din cele trei raioane.

Durata taberei itinerante va fi de șapte zile, câte două zile în fiecare raion, în locații reprezentative care să permită desfășurarea de activități educaționale cât mai diverse și relevante, precum și o zi de conferință la Chișinău, care va reuni participanții taberei cu reprezentanți din partea organizatorilor și din partea finanțatorilor.

Programul taberei PUNTE 2024 va fi complex, fiecare raion-gazdă fiind responsabil cu organizarea unei palete largi de activități educaționale și recreative menite să contribuie la cunoașterea reciprocă a tradițiilor și culturii locale, promovarea reperelor naturale, istorice și turistice, precum și la conștientizarea cu privire la sprijinul frățesc acordat de România pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

PUNTE 2024 este, astfel, unul din cele 100 de proiecte prin care România investește, în 2024, în educația tinerilor din Republica Moldova și în acțiuni de întărire a legăturilor cu frații de peste Prut, iar Consiliul Județean Maramureș se află printre autoritățile locale implicate activ în acest demers.

Ediția din acest an a taberei PUNTE își propune să consolideze rezultatele și impactul taberei în Maramureș PUNTE 2023, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, prin reunirea eforturilor și expertizei interregionale pentru promovarea și recompensarea excelenței în educație și formarea tinerei generații în spiritul păstrării și afirmării identității românești.

Informații suplimentare pot fi acordate de manager de proiect, Margareta Căpîlnean, margareta.capilnean@maramures.ro. Proiectul este implementat de echipa Consiliului Județean Maramureș din cadrul Serviciului Diasporă și Relații internaționale - Direcției Finanțare, Turism și Relații publice.

 

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.