• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 25 Septembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Septembrie , 2020

„Punem Maramureșul pe roate dezvoltând economia locală”

Ionel Bogdan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, președinte al PNL Maramureș și secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, explică ce re­prezintă, în viziunea sa, a pune Maramureșul pe roate. „Aceasta înseamnă să ieșim din inerție, din amorțeală, să credem în noi înșine și să avem curajul de a schimba modul în care este condusă comunitatea noastră.”

Județul nostru va deveni un loc în care cei plecați în diaspora se vor întoarce, abia atunci când vom dezvolta economia locală, vom produce bunăstare și vom crește nivelul de trai la standarde europene. Administrația PSD-Zetea nu a făcut nimic din toate astea, pentru că nu a vrut, pentru că nu știut, pentru că nu a putut.

Prioritățile din Planul lui Bogdan pentru a susține economia din Maramureș sunt: Modernizarea rețelei de drumuri județene; Accesul comunităților locale la rețelele de utilități publice; Dezvoltarea turismului; Atragerea investițiilor private românești și multinaționale pentru crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor comuni­tăților locale. Pentru a face asta, Ionel Bogdan propune: O adminis­trație liberală; Conectare euro­peană; Un Maramureș unit și prosper; Respect pentru patrimoniu și natură.
Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean acuză actuala administrație PSD că a ignorat complet necesitatea de a dezvolta economia locală și de a atrage investiții serioase.

„Marile proiecte de investiții private ne-au ocolit. Județul nostru este printre puținele din țară care nu dețin nici măcar un parc industrial. Maramureșul are potențialul de a deveni un pol de dezvoltare economică, dar are nevoie de conducători pricepuți și dornici să pună economia județului pe roate”, declară Ionel Bogdan.

Pe lângă ceea ce poate face Consiliul Județean, proiectele naționale promovate de guvernul PNL vor contribui în mare măsură la dezvoltarea Maramureșului. Premierul Orban garantează finalizarea Barajului Runcu, dar și Amenajarea râului Săsar. Mai mult, prin Programul „Electric Up”, IMM-urile din domeniul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice și a stațiilor de încărcare. Astfel, antreprenorii vor reuși să atenueze șocul provocat de către pandemie. „Este o inițiativă foarte bună a Ministerului Econo­miei. Ea face parte din Planul nostru de investiții și relansare economică anunțat pe 1 iulie și, iată, că aproape peste 90% din toate programele incluse în acel Plan de relansare economică, în momentul de față, sunt cu actele normative adoptate și în implementare”, a declarat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ionel Bogdan este candidatul susți­nut de PNL, la președinția Consi­liului Județean, în alegerile locale ce vor avea loc în 27 septembrie, împotriva actualului președinte CJ, vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea.

 

„Marile proiecte de investiții private ne-au ocolit. Județul nostru este printre puținele din țară care nu dețin nici măcar un parc industrial. Maramureșul are potențialul de a deveni un pol de dezvoltare economică, dar are nevoie de conducători pricepuți și dornici să pună economia județului pe roate”.
Ionel BogdanMaterial electoral la comanda PNL Maramureș, Tipărit de: SC NEW MEDIA SRL, Cod AEP - 21200012.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.