• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Aprilie , 2013

PSD, pregătit pentru o nouă etapă a existenţei sale la nivel local

Mesajul deputatului Florin Tătaru către membrii organizaţiei PSD Baia Mare

 
 
O nouă perioadă prolifică pentru Partidul Social Democrat se află în faţă noastră. Partidul se află la nivel naţional la cea mai bună încredere a electoratului de peste 10 ani, am dat primul-ministru şi avem cele mai multe mandate naţionale şi locale. Considerăm că trebuie să onorăm încrederea acordată nouă de către populaţie şi să ridicăm şi organizaţia PSD Baia Mare la acelaşi nivel.
 
În condiţiile în care PSD Baia Mare nu evoluează la dimensiunile şi cerinţele unei organizaţii structurate şi competitive, în care resursele umane, programele politice şi dezbaterea de idei să poată promova oameni politici şi de administraţie noi, funcţionarea organizaţiei riscă să permanentizeze status-quo-ul de putere local, percepţia la nivel electoral, şi să îl transforme din actor, în spectator al scenei politice, aşa acum s-a întâmplat recent şi în cazul alegerilor pentru primăria Baia Mare şi pentru Consiliul Judeţean.
Sunt convins că, întocmai ca şi mine gândesc mulţi membri de partid. Este nevoie de o schimbare. O schimbare de echipă, pentru o formulă mai dinamică. O schimbare de atitudine, pentru o formulă mai incisivă. O schimbare de mentalitate, pentru o formulă de învingători. O schimbare de generaţii, pentru o formulă mai adaptată prezentului. Dar, din blazare sau din resemnare, colegii mei au renunţat să mai spere că această schimbare necesară şi cerută de realitate se poate produce.
 
Schimbarea porneşte însă din interior, de la fiecare dintre noi şi cu fiecare dintre noi. Schimbarea porneşte de la nevoia de a oferi încredere şi susţinere unei noi generaţii de politicieni, capabili să insufle partidului energia de care are nevoie, încredere în forţele proprii, dorinţă şi putere de luptă. De la o organizaţie blazată şi imobilă, PSD Baia Mare trebuie să fie capabilă să redeschidă dialogul cu băimărenii, conducerea trebuie să fie în stare să iasă din birouri şi să coboare din nou, în stradă, printre oameni.
 
Fac parte din generaţia ’65-‘75, care a luat în piept, după 1990, direct de pe băncile facultăţilor, tranziţia nesfârşită către o Românie modernă, aşezată pe valorile democraţiei şi ale Europei Unite. Această generaţie a construit prima economie europeană a României şi prima clasă de mijloc, primii antreprenori şi primii liber-profesionişti: avocaţi, economişti, oameni de afaceri.
Cu această generaţie, din care fac parte şi marea majoritate a colegilor mei de partid, trebuie să avem curajul să propunem schimbarea şi să facem schimbarea. Altfel nu vor reuşi să-i aducem pe cei din afara partidului alături de programele noastre, ideile noastre, crezurile noastre. Nu vom reuşi să-i aducem pe aceşti oameni lângă noi, decât dacă suntem dispuşi să ne apropiem de ei, să le fim alături, să le înţelegem nevoile, aşteptările şi speranţele şi să le oferim soluţii, să fim ca ei.
 
Cu o organizaţie reformată, înnoită şi întărită din interior, capabilă să propună o viziune pentru cum vrem să arate Baia Mare în următorii 10 ani, cu o echipă de conducere tânără şi energică, care să răspundă provocărilor politice, sociale şi economice actuale, PSD Baia Mare va fi pregătită să câştige viitoarele bătălii electorale.
 
PSD va demonstra că este cel mai iubit partid din România prin exemplul democraţiei interne exercitate, dar şi prin exemplul liderilor propuşi pentru bătăliile actuale şi viitoare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.