• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

PSD Maramureş a spus DA! pentru candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României

Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Maramureş, desfăşurată vineri, 12 septembrie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare, a reunit aproximativ 800 de delegaţi din întreg judeţul, fiind şi întâlnirea de cea mai mare amploare din câte au fost organizate până în prezent.

 
 

În prezidiu, alături de preşedintele filialei judeţene a PSD, Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, s-au aflat şi parlamentarii de Maramureş, respectiv senatorii Liviu Marian Pop şi Sorin Bota, precum şi deputaţii Florin Tătaru şi Gheorghe Şimon. Deputatul Călin Matei, preşedinte executiv al PSD Maramureş a transmis salutul său şi întreaga susţinere pentru lucrările Conferinţei judeţene, însă acesta a lipsit motivat, fiind alături de rugbyştii băimăreni la Bucureşti, unde se pregătesc pentru o confruntare crucială. Nu au lipsit de pe scenă nici secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi secretar executiv al PSD Maramureş, Dragoş Titea, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social-Democrate din Maramureş, Ana Moldovan, preşedintele TSD Maramureş, Cosmin Butuza, viceprimarul de Baia Mare, Gabriela Hofer, precum şi primarii social-democraţi din judeţ.

 

Printre invitaţii de seamă de la partidele politice care susţin candidatura lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte al României s-a aflat şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedinte al PC Maramureş, Zamfir Ciceu, preşedintele UNRP Maramureş, Emil Ambruş, preşedintele PP-DD Maramureş, Pamfil Cristea, reprezentatul PLR Maramureş, consilierul judeţean Gavril Ardusătan, preşedintele Partidului Verzilor şi primar al oraşului Borşa, Ion Sorin Timiş, preşedintele UDMR Baia Mare şi viceprimar al municipiului, Istvan Ludescher.

Indiferent că au sau nu un candidat propriu pentru primul tur al prezidenţialelor, toţi reprezentanţii celorlalte partide şi-au arătat susţinerea pentru Victor Ponta şi au dat asigurări că, în turul II, forţele politice care se vor coaliza în jurul PSD vor da, cu certitudine, viitorul preşedinte al ţării, pe 16 noiembrie 2014.

 
 

Victor Ponta: „Voi investi în continuare în educaţie, sănătate, infrastructură.”

 

Cei aproape 800 de delegaţi prezenţi la Conferinţa extraordinară a PSD Maramureş au votat DA, în unanimitate, numindu-l, astfel, pe Victor Ponta, candidatul oficial pentru cea mai importantă bătălie politică, alegerile prezidenţiale. Vreme de mai bine de două ore, delegaţii maramureşeni au atins toate punctele stabilite, iar apoi au urmărit, în direct de la Alba Iulia, mesajul electrizant adresat de Victor Ponta colegilor din întreaga ţară.

 

Viitorul preşedinte a arătat că îşi doreşte să fie preşedintele tuturor românilor, iar singura lui dorinţa este de a face dreptate până la capăt, de a repara toate nedreptăţile fostelor guvernări, de a investi în educaţie, sănătate şi infrastructură pentru ca cei care îi acordă azi girul, să poată să fie mândri de alegerea lor. Victor Ponta a subliniat că, uneori, tinereţea poate fi un atu, lucru pe care el l-a dovedit până acum.

„Am fost magistrat, parlamentar, ministru şi prim-ministru, iar acum candidez pentru cea mai importantă funcţie în stat. Un singur lucru nu am fost niciodată, ales local”, a explicat, zâmbind, candidatul PSD pentru preşedinţia României.

PSD a marcat un fapt inedit, pe care nimeni nu l-a încercat până acum, respectiv organizarea unui Congres al partidului cu peste 32.000 de delegaţi din întreaga ţară, organizaţiile judeţene intrând pe rând, în direct, pentru a anunţa susţinerea candidatului PSD, Victor Ponta, pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

 
 
 

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: „Colaborarea politică sterilă, fără rezultate palpabile în administraţie, nu are valoare”

 

În discursul său de bun venit, liderul judeţean al PSD Maramureş, Gabriel Zetea, vicepreşedinte al CJ Maramureş a dorit să amintească faptul că adevăraţii liberali au trecut la PLR, fiindcă foştii colegi care îşi spun penelişti au fugit lângă Traian Băsescu. Preşedintele social-democraţilor maramureşeni a menţionat şi faptul că, deşi nu este încă un protocol semnat cu UDMR, se lucrează intens la o formă de colaborare, iar actul ar putea fi parafat în cel mai scurt timp.

„Colaborarea politică sterilă, fără rezultate concrete, palpabile în administraţie, nu are valoare. Maramureşenii nu mai au nevoie de promisiuni, nu mai au nevoie de vorbe goale. Clasa politică maramureşeană a dezamăgit mult prea multă vreme. Nu am ştiut să luăm de la Bucureşti ce ne aparţinea de fapt şi de drept. Dar printr-o muncă asiduă, susţinută în ultimii doi ani, am reuşit să schimbăm parţial această percepţie, că Maramureşul este izolat.

Avem, azi, în Maramureş, cele mai mari investiţii din ultimii 20 de ani, fie că vorbim de cei 100 de km de drum naţional reabilitaţi în 2013 şi continuarea lucrărilor în 2014, fie că vorbim de cele peste 100 de proiecte ale administraţiilor locale finanţate prin PNDL, de către Ministerul Dezvoltării Regionale. Bani care au venit în judeţul Maramureş pentru aducţiuni de apă, canalizare, reabilitări de drumuri comunale cu construcţie de poduri. Am început, în acest an, un program agresiv de construcţii de poduri, domeniu în care judeţul nostru este atât de deficitar, în Suciu de Sus, Cerneşti, Recea, Tăuţii Măgherăuş. Vom demara lucrări noi în Bârsana, Seini sau Bogdan Vodă şi, mai ales, un mare triumf al acestui Guvern, demararea în cel mai scurt timp a podului peste Someş, la Ulmeni - Chelinţa. Acestea sunt lucruri concrete, cu care PSD se poate mândri”, a precizat preşedintele PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea.

Liderul judeţean al social-democraţilor a precizat că datoria fiecăruia este de a continua această muncă începută cu dreptul, de a continua aceste investiţii.

 

„Să le arătăm oamenilor că viaţa lor se poate schimba în bine dacă suntem serioşi şi cinstiţi!”, i-a îndemnat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, pe delegaţii aflaţi în sală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.