• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

Protocolul maramureşean PSD-PPDD

În sala Millennium din Centru Vechi al Băii Mari a avut loc semnarea Protocolului de colaborare administrativ-politic între PSD Maramureş şi PP-DD Maramureş. Protocolul a fost semnat de preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea şi preşedintele PP-DD Maramureş, Pamfil Cristea.

Din partea PSD Maramureş au participat: secretarul executiv al filialei judeţene şi secretar în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, senatorul PSD al Colegiului 2, Maramureş-Sud, Sorin Bota, senatorul PSD al Colegiului 3, Maramureş-Nord, Liviu Marian Pop, deputatul Colegiului 2, Baia Mare-Est, Florin Tătaru, deputatul Colegiului 3, Codru - Chioar, Călin Matei, deputatul colegiului 5, Borşa - Vişeu, Gheorghe Şimon.

PP-DD Maramureş a fost reprezentat de consilierii judeţeni Marius Mărginean şi Ioan Coştiuc, dar şi de viceprimarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ.

 

După semnarea Protocolului au avut loc scurte declaraţii politice ale liderilor filialelor de partid maramureşene.

„Cel puţin de un an de zile am cerut tuturor partidelor din Maramureş să colaboreze cu noi. Le-am cerut inclusiv celor de la Partidul Verde să semnăm protocoale de colaborare şi de susţinere reciprocă.

Acum s-a potrivit şi contextul politic pentru a avea cu PPDD-ul o înţelegere. Acest protocol nu se referă, exclusiv la Consiliul Judeţean, ci are ca principal obiectiv colaborarea în administraţiile locale din judeţ. Nu neapărat formarea de majorităţi, ci susţinerea proiectelor PSD şi PPDD. Acest protocol nu presupune lupta pentru anumite funcţii, ci doar susţinerea reciprocă şi consultări reciproce înainte de şedinţele de CL pentru a găsi puncte comune şi pentru a vota chestiuni care interesează comunităţile respective. Sigur, aceeaşi situaţie va fi şi la CJ”, a spus Gabriel Zetea.

 

La rândul său, Pamfil Cristea a spus că este o colaborare cu PSD.

„În urma consultărilor între partidele noastre am decis să semnăm o înţelegere pentru a asigura sprijin reciproc în CL din cadrul unităţilor adiministrativ-teritoriale, dar şi la municipii şi la nivelul CJ. Acest protocol este un prim act pe care îl semnează PPDD-ul cu vreun partid, în cei doi ani de existenţă pe scena politică. Şi am semnat doar cu PSD-ul! Va fi sprijin pe proiectele promovate de PSD şi cele ale noastre. Menţionez că nu am cerut nici o funcţie în deconcentrate sau în altă parte. Acest protocol se va derula până la alegerile din 2016”, a spus Pamfil Cristea. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.