• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Septembrie , 2013

„Promenada Inimilor”

Cluburile Rotary din municipiul Baia Mare împreună cu Fundaţia Română a Inimii şi Societatea Romana de Cardiologie lansează duminică, 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor”.

Proiectul are ca obiective conştientizarea locuitorilor municipiului Baia Mare asupra importanţei mişcării zilnice, ca parte a prevenţiei cardiovasculare şi încurajarea persoanelor de toate vârstele să facă mişcare.

Proiectul propune băimărenilor un traseu pentru promenadă („Promenada Inimilor”) în lungime de 3,3 km, situat în zona Parcului Municipal, uşor de parcurs şi accesibil pe tot parcursul anului.

„Promenada Inimilor” va fi marcată / inscripţionată în aşa fel încât să ofere locuitorilor municipiului suficiente argumente pentru a parcurge zilnic, pe jos, cel puţin cei 3,3 km ai traseului.

Inaugurarea „Promenadei Inimilor” va avea loc în ziua de 29 septembrie, ora 15.00, în Parcul Municipal, intrarea de pe str. Victoriei.

Săptămâna premergătoare lansării proiectului va fi marcată de acţiuni de promovare a proiectului în şcoli, instituţii şi în spaţiile publice.

În ideea mişcării pentru sănătate, pe traseul „Promenadei Inimilor”, Cluburile Rotary din Baia Mare organizează în ziua de30 septembrie 2013, ora 12, o alergare pe distanţa de 42,195 km (maraton).

 

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă - Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

 

Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Cluburile Rotary organizează „Ziua Mondială a Inimii” în 25 de oraşe din România (în parteneriat cu Republica Moldova).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.