• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 14 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Februarie , 2018

Proiectul SMID va fi finalizat în cursul anului 2018

Proiectul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) a intrat în linie dreaptă, urmând să fie finalizat în cursul anului 2018, după ce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deșeurilor me­na­jere în județul Maramureș (ADIGIDM), - din care fac parte toate administrațiile locale din județ, alături de Consiliul Județean Maramureș -, a finalizat procedura de licitație publică pentru selectarea operatorilor econo­mici de salubrizare (colectare și transport) pentru cele două loturi din nordul ju­dețului, respectiv pentru zona Sighetu-Marmației și pentru zona Vișeu - Moisei - Borșa. Raportul procedurii de achiziție publică a fost semnat joi, 15 februarie, de către președintele ADIGIDM, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.
Pentru partea de colectare a deșeurilor, județul Maramureș este împărțit în patru zone de colectare, iar ca proceduri de atribuire a contractelor de operare a serviciului au fost lansate două proceduri: o procedură pentru zona de Sud a județului, cu două loturi, Sârbi și Târgu Lăpuș și o procedură pentru zona de Nord cu alte două loturi, Sighetu Marmației și Moisei - Borșa. Procedura pentru zona de Nord s-a finalizat prin semnarea raportului final al procedurii și desemnarea operatorilor. Pentru zona de Sud, procedura este în desfășurare, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins o contestație depusă de un posibil ofertant. În acest caz, procedura urmează a fi reluată în vederea depunerii ofertelor. O dată finalizată procedura și semnate contractele, operatorii au la dispoziție 180 de zile, perioadă de mobilizare, pentru a îndeplini toate condițiile pre­vă­zute în contract (licențieri, autorizări, asigurarea mijloacelor de colectare și transport), în vederea operaționalizării. Până la acel moment, activitatea de colectare a deșeurilor va fi realizată, în continuare, de actualii operatori.
Procedura pentru atribuirea contractului de delegare a serviciului de salubrizare pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Sârbi, Fărcașa, se află, de asemenea, în derulare.
În cadrul procedurii de evaluare a fost finalizat ultimul raport intermediar, iar în 19 februarie expiră termenul până la care acest raport poate fi contestat. În funcție de depunerea sau nedepunerea unei contestații, raportul final va fi elaborat și procedura încheiată într-un interval relativ scurt de timp.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.