• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 12 Decembrie , 2023

Proiectul legii statutului grefierilor adoptat în Senat

Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș: “Este extrem de important ca poziția grefierului să fie reconsiderată în cadrul funcțional al justiţiei și punerea în stare de egalitate cu restul factorilor implicați. Nu poţi considera un grefier inferior unui magistrat, ei trebuie să fie  considerați egali,  ca făcând parte din mecanismul funcțional al actului de justiţie” 


Proiectul de lege privind statutul grefierilor și al personalului de specialitate criminalistică de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a fost adoptat  de Plenul Senatului, for decizional.  Documentul prevede, între altele, asimilarea funcţiei de grefier într-un raport de egalitate cu celelalte componente ale actului de justiţie.


Proiectul reglementează reorganizarea personalului care funcționează în cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, propunând o nouă clasificare a categoriilor profesionale implicate și clarifică modului de recrutare și gestionare a carierei grefierilor.


“Proiectul adoptat  este rezultatul bunei colaborări cu Ministerul Justiției, prin intermediul doamnei ministru Alina Gorghiu. Odată implementat acest proiect, vom putea  vorbi de consolidarea unui sistem de justiție eficient, de asigurarea unei resurse umane bine pregătite, precum și de asigurarea unui cadru legislativ adecvat pentru personalul auxiliar de specialitate. În esență, o chestiune obiectivă și în conformitate cu creşterea atribuțiilor și responsabilităților categoriei profesionale a grefierilor și al personalului de specialitate criminalistică”, a subliniat senatorul PNL Niculescu Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.