• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 14 Februarie , 2022

Proiectul educațional: „Psaltirea - carte de rugăciune în viața elevilor seminariști”

Cu binecuvântarea Preasfin­țitului Părinte Iustin, Episcopul Maramu­reșului și Sătmarului, la inițiativa preacucernicului părinte Marius Nechita, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” și în consultare cu cadrele didactice din instituția de învă­țământ, în contextul anului 2022 ca An Omagial „al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, la capela din incinta Seminarului Teologic Ortodox, începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022, se va citi Psaltirea integral, după un program liturgic stabilit.

Această rânduială duhovniceas­că vine și în acord cu pregătirea sufletească și trupească pentru Sfântul și Marele Post, cunoscând faptul că duminica aceasta va fi „a Vameșului și a Fariseului”, adică începutul Triodului.

Arhid. Adrian Dobreanu Responsabil Comunicații Media-online
„Cu binecuvântarea Preasfin­țitului Părinte Episcop Iustin, dorim să implementăm în cadrul instituției noastre școlare un program aparte de rugăciune care constă în citirea Psaltirii de către elevii seminariști la capela Seminarului Teologic. Suntem încredințați și de cuvintele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare care afirmă că „…psalmul este liniştirea sufletului, dătător de pace, căci el potoleşte cugetele furtunoase şi învăluitoare, liman împotriva demonilor“. Astfel, Psal­tirea, unită cu postul, smerenia și rugăciunea este cea mai puternică armă împotriva tuturor celor potrivnici”.


Pr. lect. univ. dr. Marius Nechita

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.