• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2015

PROIECT PNL: Alina Gorghiu a dat startul plantării stejarilor la Sighetu Marmaţiei, în cadrul proiectului „România prinde rădăcini”

La Sighetu Marmaţiei a fost lansat ieri proiectul „România prinde rădăcini”, în cadrul căruia au fost plantaţi 200 de stejari. Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu, iniţiat de tinerii deputaţi liberali Florin Alexe şi Costel Alexe, proiect care îşi propune să-i determine pe cei care doresc să candideze să planteze câte un copac atunci când se înscriu în cursa electorală. Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a dat startul plantării stejarilor la Sighetu Marmaţiei.

 

 

Cei 200 de stejari au fost plantaţi la Muzeul Satului Maramureşean, acolo unde delegaţia Partidului Naţional Liberal s-a deplasat imediat după depunerea de coroane la Cimitirul Săracilor.

 

 

„Sunt încântată să văd că puii aceştia de stejari vor deveni copaci cândva şi să ştiţi că îi compar cu voi. Mi-aş dori să văd că o să creşteţi frumos şi că o să fiţi imaginea de mâine a Partidului Naţional Liberal, aşa vânjoşi, puternici, falnici, pentru că ţara aceasta are nevoie de o generaţie robustă, ca puiul de stejar”, a declarat Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL.

 

Edilul local al municipiului, Ovidiu Nemeş, a mărturisit că este mândru de faptul că acest proiect porneşte de la Sighetu Marmaţiei şi le-a transmis tinerilor un mesaj prin care i-a îndemnat să nu uite niciodată să lase ceva în urma lor.

„Putem lega, şi în semn simbolic,  la Sighetu Marmaţiei, rădăcinile noastre ca naţiune, ceea ce noi am văzut astăzi la Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, pleacă alături de o nouă generaţie de politicieni, care sunteţi voi. Invitaţia mea este către toate partidele politice, către toţi tinerii care se implică, să înceapă să o facă cu un lucru concret: a lăsa ceva în urma lor. Voi, tinerii din Partidul Naţional Liberal, lăsaţi, începând de astăzi, lucruri concrete în urma voastră. Felicitări!”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

Florin Alexe le-a mulţumit celor prezenţi şi a povestit istoricul proiectului.

„Astăzi începem un proiect de suflet, un proiect despre care am vorbit în această vară. A plecat de la o problemă foarte mare pe care o are România. Aţi văzut cum dispar pădurile noastre, cum inundaţiile le iau locul. Am vorbit cu mai mulţi prieteni, cu mai mulţi colegi din partid şi am stabilit că puterea exemplului este cea mai importantă. Ceea ce ne dorim este ca toţi tinerii politicieni, toţi cei care doresc să candideze la o funcţie, să planteze un copac”, a spus Florin Alexe, vicepreşedinte PNL.

 

Proiectul va avea şi o pagină de socializare, unde toţi cei care plantează câte un stejar vor posta fotografii pentru a desena o hartă a viitorului şi a da un exemplu şi celorlalţi să contribuie la salvarea pădurilor României într-un mod cât se poate de simplu.

 

„Mă bucur foarte mult că această idee s-a concretizat. Împreună avem speranţa că vom desena această hartă a viitorului. Vreau să cred că nu doar tinerii aleşi locali, ci toţi membrii partidului şi ai organizaţiei de tineret din Sibiu ne vom asuma acest proiect. Este unul important nu doar pentru partid, deoarece cred că la ce tăieri masive de copaci avem în România e important pentru toată ţara”, a declarat Costel Alexe, co-preşedinte TNL.

 

Alături de Alina Gorghiu, au plantat câte un copac Florin Alexe, vicepreşedinte PNL, Costel Alexe, preşedinte Tineretul Naţional Liberal, Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei şi co-preşedinte al PNL Maramureş, Mircea Man, co-preşedinte PNL Maramureş, Ionel Bogdan, vicepreşedinte PNL, Radu Surugiu, deputat, Claudia Benchescu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale, Violeta Vijulie, preşedinte Societatea Liberală, membri ai Biroului Politic Naţional al TNL, tineri liberali din Sighet şi din alte judeţe ale ţării care au participat la Şcoala Politică „Gh. I. Brătianu”, care a avut loc în aceste zile în Sighetu Marmaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.