• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iulie , 2016

PROIECT INEDIT: O colecţie de aproape 300 de ceasornice

 

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş se distinge printr-un proiect editorial inedit. Acesta face referire la o călătorie în universul ceasului, prin intermediul colecţiei de orologerie.

 

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş se numără printre puţinele instituţii de importanţă regională din România care tezaurizează şi valorifică prin expunere o colecţie de orologerie, cu aproximativ 300 de piese. Din aceste considerente, dar şi pentru a continua seria editorială „Colecţii muzeale”, în care  au fost publicate până acum patru albume care valorizează colecţiile de arheologie, minerit, istorie medievală şi fondul iconografic, instituţia a participat şi în acest an la sesiunea de proiecte editoriale a Administraţiei Fondului Cultural Naţional cu publicaţia „Călătorie în universul ceasului. Colecţia de orologerie. Seria Colecţii muzeale V”. Proiectul editorial a fost selectat pentru finanţare nerambursabilă în valoare de 16.900 de lei, urmând să fie finalizat în luna noiembrie a acestui an prin lansarea albumului.

Această nouă apariţie editorială îşi doreşte să valorifice segmentul patrimonial constituit din colecţia de ceasornice şi să fie o modalitate plăcută şi accesibilă de comunicare şi transmitere a ofertei culturale a muzeului către public.

Textul, tradus integral în limba engleză, va prezenta colecţia şi evoluţia ei de la primele piese achiziţionate de către muzeu, dar va cuprinde şi scurte incursiuni în istoria orologeriei.

 

Cele 83 de planşe color vor ilustra peste 150 de ceasuri din colecţie, selecţionate pe baza unor criterii bine definite. Pe lângă acest proiect editorial, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş mai implementează în acest an încă un proiect cultural finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, respectiv „Pe urmele lui Marte. Războinici şi artizani de prestigiu în lumea antică”.

 

Prin aceste proiecte, muzeul încearcă să valorizeze patrimoniul cultural propriu în formule cât mai accesibile publicului larg.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.