• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Noiembrie , 2014

Proiect educativ „Pregătit să fiu părinte?”

Şi în acest an, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Protopopiatului Baia Mare, al cărei preşedinte este preotul paroh Bogdan Ciocotişan din Dumbrăviţa, în parteneriat

cu GAZETA de Maramureş, cu sprijinul Serviciului Public Asistenţă Socială Baia Mare au implementat şi în acest an proiectul „Pregătit să fiu părinte?”, care a constat în realizarea şi distribuirea gratuită a trei numere din revista Copiii Copiilor, care încearcă să atragă atenţia tinerilor despre riscurile fizice, psihice şi spirituale ale unei sarcini sau ale unui avort la vârsta adolescenţei.

 
 

Din păcate, România este campioană în mai multe topuri sumbre: locul 1 în Europa la mortalitate cauzată de întreruperi de sarcină, locul 1 în lume la abandonul de copii în maternităţi, locul 1 în lume la rata mortalităţii infantile şi locul 1 în Europa la avorturi primitive. În ultimii ani, românii au ucis un popor mai mare decât populaţia actuală a ţării prin avort. Şi, o bună dintre pruncii care se nasc, mor din păcate în primul an de viaţă.

România ocupă locul I la nivel european la mortalitate infantilă, cu o medie de circa 10 la mia de nou-născuţi, aproape dublu faţă de media europeană. Problema principală e aceeaşi: lipsa de educaţie şi starea materială precară, deoarece cei mai mulţi copii care mor la domiciliu nu au fost consultaţi înainte de medicul de familie!

 

Problema îngrijorătoare este că au crescut numărul avorturilor în rândul minorelor. Anual, avem aproape 47.000 de minore care rămân însărcinate şi, jumătate dintre ele avortează.

 

Mai mult, preotul Bogdan Ciocotişan şi psihologul Monica Puha au organizat câte două seminarii la CN „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Grup Şcolar Aurel Vlaicu şi la două centre din subordinea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.