• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2015

PROIECT DEMARAT: Sighetul va avea un restaurant social şi un punct de lucru pentru persoanele cu dizabilităţi

În viitorul apropiat, municipiul Sighetu Marmaţiei va dispune de un restaurant social, dar şi de un punct de lucru pentru persoanele cu dizabilităţi. Sighetenii care vor alege să ia masa la restaurantul social vor ajuta persoanele defavorizate, întrucât un procent din sumele încasate va fi direcţionat către cei care se află în dificultate si au nevoie de ajutor.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială susţin că ideea acestui proiect sprijină comunitatea sigheteană şi valorifică şi potenţialul celor cu dizabilităţi de a presta anumite servicii pe piaţa muncii.

 

Ieri s-a dat startul lucrărilor de construcţie a restaurantului social şi a punctului de lucru pentru persoanele cu dizabilităţi, în incinta cantinei sociale.

Lucrările vor viza o modernizare a spaţiului existent, o recompartimentare, dar şi o îmbunătăţire semnificativă a condiţiilor de pregătire a mâncării.

 

„Pentru Sighet, noutatea care a apărut este economia socială, o nouă ramură care este puţin dezvoltată la nivelul întregii ţări. Vom încerca să transformăm vechea cantină într-un restaurant social. Noi vom încerca să aducem un plus de calitate produselor pe care le vom distribui persoanelor defavorizate”, a explicat directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, Georgeta Delescu.

 

Acest restaurant social va putea funcţiona şi ca o firmă de catering. De asemenea, în acelaşi spaţiu va funcţiona şi un punct de lucru pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Practic va fi un punct de lucru pentru aceste persoane, un fel de artizanat vom încerca să facem acolo, iar din veniturile încasate se va susţine întreg proiectul, va susţine practic funcţionarea centrului de zi”, a precizat Georgeta Delescu.

 

Restaurantul social va funcţiona independent de cantina socială, chiar şi în ceea ce priveşte structura de personal. Astfel angajaţii nu vor fi în subordinea Primăriei Sighet, ci în cea a organizaţiei ASSOC Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.