• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Septembrie , 2015

Proiect cultural în Dreapta Tisei

În perioada 1 aprilie – 1 decembrie 2015, în cadrul comunităţii de români din dreapta Tisei, în Apşa de Jos – Raionul Teceu (Transcarpatia Ucraina) se derulează un proiect sprijinit de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

 

Acest proiect este derulat de Muzeul de Istorie şi Etnografie al Românilor din Transcarpatia cu titlul „Patrimoniu identitar în comunităţile româneşti din dreapta Tisei: Cercetare, achiziţii, conservare şi valorificare muzeală în Muzeul de Istorie şi Etnografie al Românilor din Transcarpatia – Apşa de Jos, Ucraina”.

 

Obiectivul general al proiectului este cercetarea şi identificarea de obiecte cu specific muzeal aparţinând patrimoniului material al comunităţii româneşti din Transcarpatia, Ucraina, şi realizarea de achiziţii cu scopul de a constitui colecţii muzeale.

 

Echipa de proiect cuprinde 4 persoane şi 5 cercetători şi experţi în Patrimoniul Cultural Naţional Mobil, acreditaţi de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional din România, iar pe lângă aceştia se implică în proiect voluntari, şi 20 de invitaţi din diverse instituţii, precum şi persoane ce intră în categoria publicului vizitator de expoziţii muzeale.

Activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect se referă la cercetare, identificarea de obiecte cu valoare muzeală aparţinând patrimoniului material identitar românesc specific comunităţilor de români din Transcarpatia, expertizare, achiziţii, măsuri de conservare, activităţi expoziţionale, activităţi de promovare şi dezbateri.

Etapele şi metodele de realizare a proiectului vizează pregătirea cercetării, două campanii de cercetare în teren, o campanie de achiziţii, două conferinţe de presă, un seminar şi o expoziţie permanentă la muzeul Apşa de Jos.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.