• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2016

PROIECT APROBAT: CSM Sighetu Marmaţiei a primit finanţare de la bugetul local

CSM Sighetu Marmaţiei a primit finanţare de la bugetul local al municipiului pentru sezonul competiţional 2016. Proiectul de hotărâre a avut şi de această dată puncte de vedere diferite din partea unor aleşi locali cu privire la legalitatea susţinerii financiare a Clubului Sportiv Municipal, care, la fel ca anul trecut, s-au abţinut de la vot. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu 11 voturi pentru, 4 abţineri şi o neparticipare la vot.

 

Proiectul de hotărâre, iniţiat de către consilierul Petru Tomşa, prevede aprobarea contractului de susţinere financiară între municipiul Sighetu Marmaţiei şi asociaţia sportivă Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea promovării şi dezvoltării activităţii sportive de performanţă în municipiul Sighetu Marmaţiei. Secretarul primăriei, Sorin Rednic, a explicat de ce a dat aviz nefavorabil acestui proiect.

 

„Raportat la avizul negativ pe care l-am acordat proiectului, legea 215 mă obligă să aduc la cunoştinţa dumneavoastră motivele care m-au condus la acordarea acestui aviz negativ. La fel ca şi la proiectul anterior de hotărâre, vă aduc la cunoştinţă că această hotărâre produce efecte odată ce a fost luată

cu numărul necesar de voturi şi în absenţa avizului de legalitate acordat de

subsemnatul, lucru care nu afectează cu nimic asupra bunei desfăşurări a acelor obiective pe care noi ni le dorim să le atingem” - a arătat secretarul Primăriei Sighet, Sorin Rednic.

 

Consilierul Petru Tomşa le-a reamintit colegilor săi că în 2014 nu au avut astfel de reţineri şi au aprobat această hotărâre fără nicio discuţie.

 

„În 2014 a fost semnată o hotărâre de consiliu local cu dânsul preşedinte de şedinţă, cu avizul secretarului pe această lege, 69, şi n-a păţit nimeni nimic. Dumneavoastră aţi fost atunci preşedinte de şedinţă, domnule, mai gânditor ca noi, şi nu v-aţi gândit atunci că legea 69 nu este bună, aţi semnat proiectul de hotărâre. Păcat că nu vi l-am adus azi să vedeţi. Aceasta este o cată pentru clubul CS Marmaţia, întrucât avem 90%, este al nostru, al Consiliului local şi noi contribuim cu 90% din banii clubului, restul trebuie să vină din fonduri private, de la agenţii care-i avem către noi”, a arătat consilierul local Petru Tomşa.

 

După discuţii şi tergiversări, proiectul de hotărâre a fost suspus la vot şi aprobat cu un număr de 11 voturi pentru, o neparticipare la vot a consilierului Oana Herbil şi 4 abţineri, ale consilierilor Ildiko Bereş, Marta Alb, Diana Pozman şi Găvrilă Mihali. Clubul Sportiv Municipal Sighet a primit astfel de la bugetul local suma de 500.000 de lei pentru desfăşurarea sezonului competiţional 2016, bani care reprezintă contribuţia financiară a municipiului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.