• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Martie , 2016

PROBLEMA LICEULUI „TARAS ŞEVCENKO”: Primarul Ovidiu Nemeş s-a întâlnit cu secretarul Ambasadei Ucrainei

Recent, la Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei, primarul Ovidiu Nemeş a avut o întâlnire cu Gidora Ruslan, secretar al Ambasadei Ucrainei în România. Demnitarul a fost însoţit de consilierul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Elvira Codrea, şi de reprezentanţii Uniunii Ucrainenilor din România.

 

Au fost abordate o serie de discuţii diplomatice, de politică externă, despre situaţia Ucrainei legată de problemele cu Rusia, precum şi discuţii cu problematică locală, ce ţine de comunitatea ucraineană din România, respectiv situaţia Liceului “Taras Şevcenko” din Sighetu Marmaţiei. Aici există o chestiune juridică nerezolvată de către cei din Inspectoratul Şcolar, Ministerul Învăţământului şi celelalte autorităţi implicate.

 

„În acest context am propus o soluţie care a fost agreată imediat de către reprezentanţii Ambasadei, de către preşedintele şi staful de conducere al Uniunii Ucrainenilor din România şi luni se va concretiza cu o propunere oficială pe care o să o fac şi Consiliului local, iar mai apoi, odată ce îmbracă şi forma legală votată de către Consiliul local, propunerea va merge mai departe către Inspectoratul Şcolar Maramureş, respectiv Guvernul României, pentru a soluţiona o dată pentru totdeauna situaţia acestui liceu”, a declarat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

Liceul „Taras Şevcenko” este singurul din România cu predare în limba ucraineană. Din acest motiv, edilul local al municipiului Sighetu Marmaţiei consideră că demersurile pentru rezolvarea acestor probleme trebuie să fie urgentate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.