• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Octombrie , 2019

Primul defibrilator automat montat în spaţiul public

Fundaţia Părinţii Salvatori, fondată şi condusă de Vasile Vlaşin, a lansat o campanie de donaţii pentru strângerea de fonduri în vederea achiziţionării de defibrilatoare automate care să fie amplasate în spaţiul public, în folosul celor care au nevoie de intervenţii de urgenţă. Donaţiile se pot trimite prin SMS la numărul 8844 (cost 2 euro).Fundaţia Părinţii Salvatori, fondată şi condusă de Vasile Vlaşin, a lansat o campanie de donaţii pentru strângerea de fonduri în vederea achiziţionării de defibrilatoare automate care să fie amplasate în spaţiul public, în folosul celor care au nevoie de intervenţii de urgenţă. Donaţiile se pot trimite prin SMS la numărul 8844 (cost 2 euro).

Donaţiile au început să se adune, iar zilele trecute, Vasile Vlaşin a cumpărat primul defibrilator automat. El a fost instalat pe strada Şcolii, la intrarea în Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare.
S-au folosit 2000 de euro, iar aparatul poate fi folosit de oricine în cazul unui stop cardio-respirator.
La eveniment au participat reprezen­tanţi ai administraţiei şi de la insti­tuţiile de profil din tot judeţul.
„Sperăm ca exemplul să fie urmat şi de alte asociaţii, fundaţii, grupuri de cetăţeni, dar mai ales de instituţii care ar putea să achiziţioneze şi să am­plaseze aşa ceva în zone aglomerate.
Am spus-o, o spun încă o dată de ce am ales acest punct de plecare. Zona aceasta am identificat-o ca fiind cea mai fierbinte din municipiul Baia Mare, o aglomerare de restaurante, localuri, şcoli, instituţii, Serviciul de Înmatriculări, Paşapoarte, Cazier, AJOFM, Casa de Pensii, Casa Armatei, Palatul de Finanţe, care e aproape, Parcul Mara, blocurile acestea, biserica foarte aproape. Ideal ar fi să nu fie folosit niciodată acest echipament, dar dacă vreodată va fi nevoie, vreau ca cetăţenii municipiului Baia Mare sau cei care sunt în tranzit să ştie că aici este un echipament vital pentru salvarea vieţii.

Le mulţumesc celor care au făcut posibilă achiziţionarea acestui echi­pa­ment. Vrem să montăm cât mai mul­te, nu doar în Baia Mare, ci în toată ţara. Sper ca visul acesta să de­vină realitate”, a spus Vasile Vlaşin.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.