• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Octombrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Primul contract finanțat în Maramureș pe PNDL2 a fost semnat în comuna Budești

Semnarea contractului a avut loc în cadrul ședinței de Con­siliu Local din Budești, în pre­zența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și a reprezentanților administrației locale.
Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul MDRAPFE, în sumă totală de 1.488.726,94 lei pentru realizarea obiectivului de investiții „Rea­bi­litare și modernizare Școala Gimna­zială Bu­dești” în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dez­voltării regionale, administrației pu­blice și fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finan­țarea Pro­gramului național de dezvol­tare locală pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020, cu modifi­că­rile și completările ulterioare. Valoarea totală a investiției este de 1.569.879,05 lei.

Pe lângă acest contract a cărui finanțare a fost deja semnată, comuna Budești așteaptă să fie finalizată verificarea documentelor pentru alte trei proiecte care au fost deja aprobate pe PNDL2, respectiv extinderea aducțiunii de apă – o rețea secundară și branșamente -  în sumă de 3,9 milioane de lei, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din satul Sârbi, cu o valoare de finanțare de 1,5 milioane de lei și reabilitarea și modernizarea cabinetelor medicale, pentru suma de 1,3 milioane de lei. Se speră ca, în cursul acestui an și contractele de finanțare pentru aceste trei proiecte să fie semnat de MDRAPFE.

Liviu Tămaș, primarul comunei Bu­dești a arătat că prezența președintelui Consiliului Județean la ședința Con­siliului Local a fost una productivă, fiind semnat primul contract de finan­țare pentru reabilitarea și modernizare școlii din Budești. „Mai avem în lucru alte cinci proiecte, trei pe PNDL și două prin Agenția pentru Finanțarea In­vestițiilor Rurale (AFIR). Reabili­tarea școlii din Budești a fost prinsă într-un proiect mai mare, care are și o com­ponentă în AFIR, respectiv reabi­litarea școlii și grădiniței din satul Sârbi. Atât pentru acest proiect, cât și pentru cel privind rețeaua secundară pe apă, depus pe PNDL, mai trebuie să transmitem studiile de fezabilitate, fapt care va fi realizat până la finalul lunii noiembrie. În ce privește celelalte proiecte avem toate documentațiile trimise și sperăm să semnăm cât mai repede contractele de finanțare, pentru ca, în primăvara anului viitor să de­marăm lucrările de execuție”, a declarat primarul comunei Budești, Liviu Tămaș.

Prezent la acest moment extrem de im
portant pentru comunitatea din Budești, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că dorește să felicite administrația locală, dar și pe primarul Liviu Tămaș pentru hărnicia de care au dat dovadă, un semn în acest sens fiind semnarea în județul Maramureș a primului contract finanțat de Ministerul Dezvoltării prin PNDL.
„Mă bucură faptul că, în Budești, odată cu calmarea orgoliilor politice am văzut un Consiliu Local mai unit și care își concentrează eforturile pe proiectele cu finanțare europeană. Pe lângă contractele finanțate la MDRAPFE, cel puțin încă două proiecte europene se află în lucru la Budești, respective mo­dernizarea școlii din Sârbi și reabili­tarea rețelei de străzi, iar toate aceste lucrări vor îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor”.

Gabriel Zetea, șeful adminis­trației județene

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.