• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Ianuarie , 2016

Primarul Ovidiu Nemeş vorbeşte despre anul 2015, dar şi despre priorităţile din acest an

Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei a intrat în noul an cu treabă multă. După un 2015 în care s-au realizat multe proiecte şi s-au dus la bun sfârşit lucrări de amploare pentru a spori confortul cetăţenilor, primarul municipiului, Ovidiu Nemeş, are planuri mari şi pentru 2016.

 

Străzi asfaltate la standarde ridicate, spaţii verzi îngrijite şi bine puse la punct, locuri de joacă pentru copii, inaugurarea primului campus şcolar, dar şi înfiinţarea unui cinematograf, acestea sunt doar câteva dintre priorităţile pentru anul care tocmai a început. Făcând un bilanţ a ceea ce s-a realizat în 2015, edilul local al municipiului arată că fondurile atrase au fost extrem de importante pentru oraş.

 

„S-au întâmplat lucruri bune, pe care le apreciez, în 2015. Sunt investiţii pe care nu le-am totalizat, dar sunt de multe milioane de euro, bani pe care i-am atras, care vin în completarea bugetului pe care municipiul Sighetu Marmaţiei îl are. Pe bugetul propriu, Sighetu Marmaţiei nu poate realiza din păcate nicio stradă pe an.

Din banii pe care noi îi colectăm la bugetul local ne ajunge doar să achităm curentul, curăţenia, îngrijirea zonelor verzi, iar când discutăm de investiţii şi proiecte mari trebuie să accesăm şi să acceptăm ca şi singură şansă de dezvoltare proiectele pe fonduri europene”, - susţine primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş

 

Printre aceste investiţii edilul local le-a amintit pe cele mai importante, cu care municipiul Sighetu Marmaţiei se poate mândri în momentul de faţă şi pe care sighetenii le-au aşteptat de ani de zile. Au fost zeci de milioane de euro care s-au investit în infrastructură. Sighetul are în prezent una dintre cele mai moderne staţii de epurare din ţară, va avea un campus şcolar şi de asemenea reţeaua de apă şi canal va fi una nouă, care nu va mai ridica probleme.

 

„Anul trecut am finalizat staţia de epurare, o investiţie de aproape 6 milioane de euro. Anul trecut am demarat şi anul acesta în primele luni vom finaliza campusul de la Liceul Tehnologic Forestier, care e un proiect de peste 4 milioane de euro. Lucrările de infrastructură apă-canal, care la fel sunt în implementare, însumează 25 de milioane de euro, a căror finalitate va avea loc anul acesta. De asemenea strada Valea Hotarului – Iapa, un proiect de aproape 1 milion şi jumătate de euro, finalizat în proporţie de 98%”, a arătat Ovidiu Nemeş.

 

Rezultatele obţinute se ridică la nivelul aşteptărilor sale, însă cu toate acestea primarul Ovidiu Nemeş consideră că mereu se poate şi mai bine.

„Sunt lucruri de care sunt mândru, sunt lucruri pe care mi-aş fi dorit să le fac cu un efort minim, dar munca ce se impune la asemenea investiţii este una mare, atât din partea mea, cât şi a colegilor mei din Primărie. Avem câte o echipă întreagă care lucrează pe fiecare proiect în parte, sunt responsabili de proiect, sunt oameni care îşi asumă o muncă importantă alături de executivul Primăriei”- a mai declarat edilul local, Ovidiu Nemeş

 

Pe lângă aceste proiecte mari amintite de către primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, tot pe lista realizărilor importante ale anului 2015 se numără şi inaugurarea Centrului de Informare Turistică, ce a avut loc în luna decembrie, a Centrului de Zi „Acasă”, destinat vârstnicilor şi copiilor, a restaurantului social din municipiu, lucrări de reabilitare a sistemului de iluminat, asfaltarea a trei străzi importante din Sighet, respectiv Simion Bărnuţiu, Szilagy Istvan şi Lucian Blaga, amenajarea a sute de locuri de parcare noi, amenajarea de spaţii verzi în mai multe cartiere, precum şi construirea unui pod nou peste Şugău care să deservească sighetenii ce locuiesc pe strada Valea Cufundoasă. Investiţiile importante nu se opresc nici în 2016.

 

„Noi pregătim pentru 2016 un set de investiţii foarte importante pentru municipiul nostru, unele care vor crea viitorul acestui oraş. 2016 este un an important pentru că va pune amprenta pe o dezvoltare a Sighetului pe următoarea perioadă. Se deschid liniile de finanţare pentru perioada 2014 – 2020, care a fost întârziată cu doi ani de zile, iar noi suntem pregătiţi cu proiecte de reabilitare de infrastructură rutieră pe un număr de peste 30 de străzi, avem proiectele pe care anul acesta le vom accesa în vederea finanţării pentru un cinematograf, pentru zona istorică a municipiului Sighetu Marmaţiei, dar şi pentru sala Studio”, a mai punctat primarul Ovidiu Nemeş.

 

În concluzie, anul 2015 a fost unul bogat în investiţii care s-au realizat sau sunt pe punctul de a fi duse la bun sfârşit.

 

„Sunt mulţumit de anul 2015, dar sigur că se putea face mai mult. De fiecare dată eu

spun că orice facem se putea mai mult în anumite conjuncturi, în anumite contexte, atât politice, cât şi administrative. Până la urmă sunt lucruri evidente, clare, care s-au realizat, dar consider că evaluarea trebuie să o facă sighetenii” - concluzionează Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei

 

Anul acesta mai multe lucrări importante au termen de finalizare. Este vorba despre lucrările pe străzile Iapa şi Valea Hotarului, lucrările la campusul şcolar, lucrările de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canal, dar şi cele de modernizare a trei străzi importante din municipiu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.