• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 21 Iunie , 2014

Primarul Ovidiu Nemeş premiază excelenţa

Elevii sigheteni, câştigători ai olimpiadelor şcolare la nivel naţional, care s-au desfăşurat în anul şcolar 2013 - 2014, dar şi şefii de promoţie, au fost premiaţi de către primarul Ovidiu Nemeş.

 

Pentru a încuraja performanţa, edilul local a răsplătit rezultatele elevilor cu diplome şi premii în bani.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie, după ce anul trecut primarul Ovidiu Nemeş a promis că va permanentiza această acţiune. În total un număr de 64 de elevi de excepţie, olimpici la matematică, informatică, fizică, chimie, economie, limba română, limba engleză, italiană, latină, sport, limba rusă sau psihopedagogie, au fost aplaudaţi şi elogiaţi, profesorii lor demonstrând încă o dată că unităţile de învăţământ din Sighetu Marmaţiei pregătesc elevi care reprezintă cu cinste municipiul nostru, la cel mai înalt nivel.

Au urmat aplauze şi pentru dascălii care i-au îndrumat pe elevi drumul performanţei, dar şi pentru părinţii care i-au însoţit azi pe copii.

 

„Felicitări şi aprecieri pentru cei care vă sunt dascăli şi fără de care nu aţi fi ajuns azi aici, cei care vă sunt îndrumători şi modele în viaţă, dar şi pentru părinţii care fac eforturi şi care v-au dat viaţă pentru ca noi să ne bucurăm împreună de rezultatele voastre. Suma nu este una foarte mare, este în limita bugetului municipiului Sighetu Marmaţiei, dar e una importantă pentru voi. Sunt 250 de lei pe care vi-i oferim fiecăruia dintre voi şi asta pentru că îi meritaţi”, a spus primarul Ovidiu Nemeş.

 

64 de elevi cu rezultate foarte bune obţinute la olimpiade naţionale şi internaţionale, dar şi şefii de promoţie au fost felicitaţi, rând pe rând, de edilul local.

Au fost premiaţi şi profesorii, iar fiecare unitate de învăţământ care a avut rezultate foarte bune a fost recompensată cu volumul „Oameni de seamă ai Maramureşului”, editat de Societatea Culturală „Pro Maramureş”, precum şi cu o diplomă de excelenţă.

 

Premianţii s-au simţit motivaţi, apreciaţi pentru eforturile depuse pentru a obţine rezultate excelente la învăţătură.

„Gestul a fost minunat. Noi elevii chiar am muncit foarte mult pentru olimpiada asta şi mă bucur că am fost atât de bine răsplătiţi”, spune o elevă.

„Ne bucurăm pentru că am fost răsplătiţi pentru munca noastră, pentru rezultatele bune pe care le-am adus şcolii în care învăţăm”, a spus o altă tânără elevă.

„Am fost şi anul trecut premiată. E un gest frumos care ne motivează. Acuma m-am întors de la Moscova unde am obţinut locul I la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă. Mai departe, sper să urmez o facultate la Bucureşti”, a răspuns o altă elevă premiată.

 
 

Primarul Ovidiu Nemeş a motivat gestul premierii tinerilor elevi, cu îndrumarea de a investi mai departe în municipiul în care s-au născut şi s-au format.

„În mod simbolic, aceasta a fost aprecierea pe care noi, autoritatea locală o avem pentru voi, dincolo de partea formală, primiţi felicitările mele personale, ale Consiliului local, ale celor care ne punem nădejdea în voi, că veţi performa mai departe, că veţi ajunge olimpici în meseriile pe care le veţi îmbrăţişa şi că în fiecare an să vă avem cât mai aproape de noi, când veţi ieşi de pe băncile şcolii, să puneţi umerii pentru a reconstrui Sighetul de mâine”, a conchis Ovidiu Nemeş.

 
 
 

„E un moment important în viaţa comunităţii noastre, atunci când administraţia publică locală, Primăria, Consiliul Local, fac un gest care, iată, a ajuns la a doua ediţie, acordă diplome de excelenţă, diplome de merit, le oferim elevilor care au reprezentat cu cinste municipiul nostru la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Am avut discuţii în special cu profesorii de ce nu premiem şi participările la concursuri, numai olimpiadele, dar noi am mers pe calendarul Ministerului Educaţiei. Voi, cei 64 de elevi pe care îi premiem astăzi, sunteţi cei mai buni”,

a spus edilul local, Ovidiu Nemeş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.