• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Martie , 2016

Primarul Ovidiu Nemeş, despre proiectul reamenajării centrului istoric al municipiului

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei speră ca odată cu deschiderea noului ciclu financiar de la Uniunea Europeană, sighetenii să se poată lăuda cu un oraş care cunoaşte o dezvoltare la standarde ridicate. El a explicat că şi în timpul mandatului său s-ar fi întâmplat acest lucru dacă  ar fi fost deschise liniile de finanţare pe acest segment. Printre alte proiecte care şi-ar fi dorit să le implementeze, dar nu a mai apucat, Ovidiu Nemeş a amintit şi de reamenajarea centrului istoric al municipiului.

 

Despre această iniţiativă s-a vorbit în ultimii ani, însă fără o finanţare din partea Uniunii Europene nu este posibil, drept pentru care s-a tot aşteptat deschiderea ciclului financiar. A întârziat doi ani, dar municipalitatea speră ca proiectul să fie implementat imediat ce acest lucru se va întâmpla. Mai exact, proiectul prevede o nouă perspectivă asupra centrului municipiului, o reamenajare din punct de vedere urbanistic, dar şi implementarea unor măsuri privind accesul în zonă. Totodată, proiectul este menit să confere municipiului un aer modern şi să-l alinieze în rândul marilor oraşe din ţară.

 

„Există conceptul, există strategia de implementare şi există şi bugetat ca şi termen şi timing implementarea lui. În toată perioada aceasta, am avut ghinionul de a intra între două cicluri financiare.

S-a închis un ciclu financiar când am intrat eu primar şi cel de-al doilea care trebuia să se deschidă în 2014, încă nu s-a deschis, a întârziat doi ani, iată. Dacă prindeam un exerciţiu financiar, astăzi oraşul arăta altfel şi vreau să vă spun că aceasta este una dintre nemulţumirile mele”, a explicat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

De asemenea, edilul local a arătat că a avut parte de susţinere cu privire la acest proiect mai mult din partea colegilor săi de partid, aşa cum de altfel s-a întâmplat şi în cazul altor proiecte.

„E o gândire pe care mi-am asumat-o eu ca şi primar, au asumat-o consilierii mei liberali, a asumat-o partidul meu pentru că au înţeles cel mai repede sau mi-au acordat încredere. Au fost colegii mei, cei din PNL, şi lor am putut să le explic foarte clar şi au şi înţeles potenţialul de dezvoltare a acelei zone”, mărturiseşte primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

În ceea ce priveşte posibilitatea apelării la un împrumut, primarul Ovidiu Nemeş a exclus această variantă tocmai pe motiv că în anii dinaintea preluării mandatului, municipiul Sighetu Marmaţiei avea datorii însemnate.

 

„E o gândire pe care mi-am asumat-o eu ca şi primar, au asumat-o consilierii mei liberali, a asumat-o partidul meu pentru că au înţeles cel mai repede sau mi-au acordat încredere. Au fost colegii mei, cei din PNL, şi lor am putut să le explic foarte clar şi au şi înţeles potenţialul de dezvoltare a acelei zone”.

Ovidiu Nemeş, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.