• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 August , 2014

Primarul Ovidiu Nemeş, despre cea de-a doua ediţie a Galei Folk „Floare de Colţ”

Ediţia a II-a a Galei Folk „Floare de Colţ”, organizată la Sighetu Marmaţiei, s-a bucurat şi de această dată de succes. Pe parcursul celor două zile de concerte, mii de persoane s-au adunat în Parcul Central al municipiului pentru a asculta muzică de calitate.

 
 

La finalul celei de-a doua ediţii a Galei Folk „Floare de Colţ”, primarul Ovidiu Nemeş a vorbit despre cât de grea este organizarea unui asemenea eveniment.

 

„Organizarea propriu-zisă e dificilă, e greu să găseşti resurse financiare. Eu zic că din toată sărăcia pe care o avem noi la Sighetu Marmaţiei, pentru publicul de aici, pentru cei de acasă, orice efort pe care l-am face e unul prea puţin pentru cât merită ei, atât sighetenii, cât şi maramureşenii sau turiştii, pentru că sunt foarte mulţi turişti la Sighetu Marmaţiei”, a declarat Ovidiu Nemeş.

 

Şi publicul care a fost prezent la a doua ediţie a Galei Folk s-a ridicat la nivelul organizării.

„Toţi cei care au cântat deja aici, pe scena din Sighetu Marmaţiei, au spus că a fost un public extraordinar. La Sighet este un public care cunoaşte folkul şi e mare lucru, pentru că folkul e o muzică mai sensibilă, mai de suflet, mai aproape de inima fiecăruia. Cu ceea ce artiştii reuşesc să transmită, noi luăm şi ne ungem sufletul. Publicul de anul acesta, de anul trecut e un public educat, care iubeşte frumosul, care apreciază şi care are nevoie de lucruri bune pentru suflet”, a adăugat edilul local.

A fost o mare concurenţă şi în ceea ce priveşte lista de invitaţi.

 

„Am creat chiar şi supărări, pentru că nu i-am putut chema chiar pe toţi. După prima ediţie, în momentul în care s-a auzit în ţară de ceea ce se întâmplă aici, la Sighet, de publicul extraordinar, de condiţiile pe care le oferim, toţi şi-au dorit să vină aici. Într-o ediţie nu poţi să-i aduci pe toţi, pentru că în România avem mulţi folkişti. În ediţiile următoare tot ce înseamnă nume mari din folkul românesc vor fi prezente aici, pe scena din Sighetu Marmaţiei”, a mai precizat Ovidiu Nemeş.

 

Edilul local a dezvăluit faptul că şi anul viitor se va organiza la Sighetu Marmaţiei Gala Folk.

 

„Ediţia de anul viitor va avea acelaşi format, însă cu multe surprize. Va fi o ediţie specială, şi, în fiecare an, la fiecare ediţie vom aduce ceva în plus”.

Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.