• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 30 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Noiembrie , 2016

Primăriile din judeţ aşteaptă rectificarea bugetară

În ultima şedinţă ordinară a CJ Maramureş s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe 2016. Un moment aşteptat de toţi, dar care a relevat şi multe probleme ale administraţiilor locale maramureşene.

Printre propunerile de amendamente la acest proiect de hotărâre a fost cel referitor la modificarea listei de investiţii pentru Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor. S-a solicitat o suplimentare de 20.000 de lei pentru avizele şi acordurile care urmează să fie obţinute în proiecte cu finanţare europeană.

„Avem modificări în ceea ce priveşte bugetul de venituri legat de achiziţii care trebuie făcute în Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor. Multe dintre contractele pe care le avem în derulare expiră şi atunci avem nevoie de sume pe care să le investim în serviciile de asistenţă tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului, expertizare tehnică la stabilitatea amplasamentului de la Sîrbi, servicii de verificare, sunt foarte multe lucruri complementare la acest proiect extrem de dificil, extrem de greu de implementat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

 

După acest punct de pe ordinea de zi, vicepreşedintele CJ Maramureş, Lucian Morar, a adus în atenţia consilierilor situaţia complicată în care se află primăria din Băseşti. Primarul comunei a depus o adresă la CJ prin care sesizează faptul că furnizarea energiei electrice a fost oprită, iar telefoanele au fost deconectate din cauza lipsei fondurilor pentru plata utilităţilor. Această solicitare din Băseşti a iscat discuţii între aleşii judeţeni. 

„În acest moment, Consiliul Judeţean Maramureş nu are sume la dispoziţie, din cota de 20%, pentru că le-am epuizat în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean şi aşteptăm cu toţii, cu mare interes, rectificarea de buget a Guvernului, prin care sper că vor fi puse la dispoziţia tuturor autorităţilor locale sume de bani pentru echilibrarea bugetelor, pentru a-şi putea cu toţii continua activitatea până la finalul anului. Sigur, situaţia din Băseşti este una disperată, dar nu e singulară. Cele mai multe dintre autorităţile locale nu au astăzi bani să îşi continue activitatea în bună regulă, până la finalul anului”, a spus Gabriel Zetea. Dacă nu va primi bani, primarul de la Băseşti este decis să închidă primăria.

 

„Deocamdată am făcut o cerere să ne mai amâne, am plătit ceva, foarte puţin, şi ne-a mai lăsat, ne-a dat iar acum vreo săptămână. Nu a fost rectificare de buget şi am rămas fără. Închidem primăria şi începem de anul viitor, ce să facem…”, a spus primarul comunei Băseşti, Ioan Călăuz. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.