• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Octombrie , 2015

Primăria are în plan dezvoltarea calităţii serviciilor şi a condiţiilor oferite pacienţilor de Spitalul Municipal

Primăria Sighetu Marmaţiei are în plan dezvoltarea calităţii serviciilor şi a condiţiilor oferite pacienţilor de către Spitalul Municipal. În acest sens se urmăreşte punerea în aplicare a proiectului anunţat nu demult de spital, cel privind comasarea mai multor secţii, dar şi elaborarea unui plan de atragere a medicilor tineri către această unitate medicală.

 

Primarul Ovidiu Nemeş a arătat faptul că în ultimii ani s-au alocat din bugetul local cele mai mari sume de până acum către Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, care, admite el, are nevoie de fonduri pentru lucrări care s-au executat, cu scopul de a spori gradul de confort. Aceste schimbări sunt deja vizibile, din mai multe perspective, atât în ceea ce priveşte confortul oferit pacienţilor, cât şi calitatea unor servicii. În ultimii doi ani au fost reabilitate mai multe secţii ale spitalului, precum cele de chirurgie, cardiologie, ambulatoriul integrat al spitalului, dar şi secţia de ortopedie. Totodată, s-a inaugurat şi un nou cabinet, cel de enterologie.

 

„A crescut calitatea mâncării care le este oferită pacienţilor, a crescut gradul de confort, cel al serviciilor, dar, în special, actul medical s-a îmbunătăţit, atât prin implicarea din partea echipei manageriale, cât şi prin medicii pe care îi avem în Sighetu Marmaţiei. N-o să putem reabilita întreg spitalul, pentru că e imposibil din bugetul nostru”, a spus primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş.

 

Din această cauză, municipalitatea, împreună cu conducerea unităţii spitaliceşti, a gândit un alt plan prin care pacienţii să poată beneficia de condiţii mai bune pe viitor. Este vorba despre un proiect mai vechi, pentru care s-au făcut numeroase demersuri în ultima perioadă şi se aşteaptă finanţare din fonduri europene.

„Acolo soluţia e una pe care am şi preluat-o, iar conducerea de acolo o va duce mai departe. Noi, Primăria, am format o echipă de lucru pentru identificarea unei surse financiare, sursa există, iar proiectul este deja făcut şi presupune comasarea secţiilor chirurgicale într-o formulă în care să fie un tot unitar”, a mai arătat edilul local.

Este vorba despre cinci secţii ale spitalului pe care conducerea unităţii medicale îşi doreşte să le comaseze într-o singură clădire, pentru a uşura astfel deplasarea pacienţilor către serviciile medicale de care au nevoie în caz de urgenţă.

 

Proiectul iniţiat de Spitalul Municipal Sighet prevede un ansamblu de reabilitări ale clădirii, dar şi dotarea secţiilor cu aparatură medicală. Clădirea este situată lângă curtea spitalului şi este structurată pe patru etaje, plus încă două anexe care aparţin de ea, una destinată centralei termice şi alta constituind un depozit pentru material lemnos.

Comentariile celorlalți

Luiza pe 11.11.2015 la 09:15
Foarte rezonabil prtuel.Noi am stat in Sighetu Marmatiei la Pensiunea Casa Iurca de Călineşti. E ok, arata foarte bine, mancarea de la restaurant e delicioasa, balconul din camera e enorm. As fi preferat insa sa aiba si aer conditionat, nu doar un ventilator, si ar fi fost tare bine ca paturile sa nu fie despartite. Mi-a placut insa ca fiecare camera avea un nume de femeie, din arborele genealogic al familiei care detine pensiunea.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.