• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Ianuarie , 2017

Prima ședință a Comisiei de Dialog Social din acest an

Prima ședință a Comisiei de Dialog Social din acest an a avut loc la Palatul Administrativ joi, 26 ianuarie, și a fost condusă de subprefectul Ga­vriș Ardelean. Cu această ocazie, subprefectul a prezentat raportul de evaluare a activității comisiei în anul 2016. În cursul anului trecut, Comisia de Dialog Social s-a întrunit de 8 ori, un număr care reflectă interes din par­tea partenerilor pentru problemele reale și punctuale.
S-au identificat pro­­bleme și s-au propus soluții în diferite cazuri, cum ar fi disfunc­țio­nalități în aplicarea unor legi, chestiuni privind salarizarea diferitelor categorii de angajați, func­ționarea consiliilor consultative sau de administrație ale serviciilor publice descentralizate, cererea de intrare în faliment a CNMPN Remin SA etc.
În cursul anului trecut au avut loc 8 mi­­tinguri și o grevă cu menținerea pro­­gra­mului de lucru, cu solicitări punctuale și sectoriale ale organi­za­țiilor sin­dicale, ulterior fiind solicitate întâlniri în cadru de reprezentare restrânsă în vederea informării Insti­tuției Prefectului.
În continuare, membrii comisiei au pr­ezentat principalele lor nemulțu­miri la început de an, cele mai multe având ca obiect salarizarea diferitelor categorii de angajați. Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramureș, s-a referit în principal la salarizarea asistenților personali. Conform OUG 2/2017, salariile acestora ar fi trebuit să crească, însă acest lucru nu s-a întâmplat în toate unitățile administrativ-teritoriale.
Pe de altă parte, Florin Hossu a soli­citat majorări salariale pentru toate categoriile de salariați din instituțiile bugetare, la această oră existând anumite „dis­cri­minări”. Totodată, liderul sindical a cerut facilitarea unei întâlniri cu parlamentarii maramureșeni, în vederea propunerii unor modificări legislative.

În final, subprefectul i-a asigurat pe cei prezenți că va purta discuții cu parlamentarii maramureșeni și va trimite adrese către ministere ori de câte ori va fi necesar, astfel încât acti­vitatea desfășurată în cadrul comisiei să fie una fructuoasă.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.