• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iulie , 2015

Prietenul meu, pompierul

Pompierii Detaşamentului „Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi personalul S.M.U.R.D. din municipiu au participat în ultimele două zile la activităţile desfăşurate în cadrul şcolii de vară cu tematica “Prietenii mei în uniformă”, organizată de Palatul Copiilor din Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş şi Casa Corpului Didactic.

Personalul I.S.U. Maramureş care s-a întâlnit cu elevii, părinţii şi profesorii participanţi la proiect a prezentat celor de faţă principalele atribuţii ale instituţiei, noţiuni despre sursele de incendiu, comportamentul în cazul declanşării unui incendiu, mecanismele stingerii acestuia, reguli de prevenire, măsuri de protecţie a mediului înconjurător, dar şi noţiuni despre dezastre. În plus, elevii au avut ocazia să utilizeze, sub îndrumarea pompierilor, o ţeavă de refulare de la o autospecială.

 

La rândul lor, pompierii-paramedici au prezentat autospecialele S.M.U.R.D., noţiuni de prim ajutor de bază în caz de entorse, luxaţii, fracturi, efectuarea unui pansament şi transportul unei victime cu targa. 

 

Pe parcursul celor două zile, la activităţile din cadrul proiectului au participat şi membri ai comunităţii locale, dornici să cunoască noţiunile prezentate, tehnica şi echipamentele personalului I.S.U. Maramureş.

 

Principalele obiectivele proiectului „Prietenii mei în uniformă” au fost:

- formarea în rândul elevilor, al cadrelor didactice şi al părinţilor acestora a unei percepţii corecte asupra instituţiilor şi personalului care acţionează în situaţii de urgenţă;

- identificarea factorilor de risc şi a principalelor tipuri de riscuri care pot fi întâlnite viaţa de fiecare zi;

- dezvoltarea unor abilităţi de bază, dar vitale de răspuns la situaţii de criză, care să contribuie la adoptarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui accident sau în cazul altor situaţii de urgenţă;

- prezentarea serviciilor profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă

- exersarea unor deprinderi de comportament corecte în contextul unor situaţii de risc/accidente/ urgenţe specifice;

- dezvoltarea unei atitudini civice corecte.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.