• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2013

„Prietenul meu necuvântător”

La Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” – director prof. Grigore Mureşan – s-a desfăşurat joi, 30 mai 2013, în Centrul de Documentare şi Informare, activitatea intitulată „Prietenul meu necuvântător”.

 
 

Obiectivul activităţii a vizat punerea în evidenţă a rolului pe care îl joacă animalele în viaţa omului.

Elevii participanţi au realizat prezentări Power Point, în care au tratat teme ca: istoria relaţiei om-animal, animalele de companie – câinele şi pisica, dar şi animale de companie neobişnuite, responsabilităţi în creşterea unui animal de companie, animale utilitare – cu referire la cai, câini poliţişti, rolul câinelui în dezastre seismice, câini dresaţi pentru a ajuta persoane nevăzătoare şi persoane cu dizabilităţi locomotorii -, animale folosite în scop terapeutic – delfini, cai, câini.

 

Autorii acestor prezentări – Ştefana Velescu – a VI-a B, Diana Mureşan, Antonela Vlaicu – a VIII-a A, Sergiu Călugăr, Cristian Oşan, Andrei Verdeş – a VIII-a B – au vorbit şi despre propriile lor animale de companie, despre felul în care îi îngrijesc şi de afecţiunea de care se bucură din partea acestora. Ştefana Velescu – a VI-a B- care a realizat şi un filmuleţ de prezentare, în limba engleză, a căţelusei sale Clea – a postat în slide-ul final cuvintele: „Animalele nu sunt totul în viaţa noastră, dar o completează”.

 

Momentele artistice au fost asigurate de elevii clasei a IV-a C – învăţătoare Maria Horincar – care au interpretat doua cântece în limba română şi în limba engleză, despre animale, desigur. Tot animăluţele au fost protagonistele din versurile recitate de Roland Bartuş, Ilieş Giulia, Paul Rogojan şi Sergiu Sîncelean – cls a V-a B.

La activitate a participat şi d-na Dana Orha, voluntar la organizaţia „Salvaţi animalele”, Baia Mare. Domnia sa le-a descris copiilor activitatea organizaţiei şi le-a vorbit despre animale aflate în adăpostul de care se ocupă. S-a înfiripat un dialog pe această temă, copiii arătându-se interesaţi şi emoţionaţi de soarta acestor animale.

Prin bunăvoinţa şi disponibilitatea domnului locotenent colonel Crişan Gheorghe, de la Inspectoratul de Jandarmi Maramureş, finalul activităţii a constat într-un moment surpriză, care a creat senzaţie printre elevii participanţi. Le-au fost prezentaţi doi câini poliţişti - Jimmy şi Shaki – care au executat câteva exerciţii demonstrative, spre marea încântare a copiilor, care le-au pus apoi o mulţime de întrebări jandarmilor despre cei doi câini.

Pentru a realiza şi feed-back-ul activităţii, elevii participanţi au fost rugaţi să noteze câteva impresii, care urmează să fie postate în spaţiul de afişaj al CDI-ului.

 

Activitatea a fost coordonată de prof. Doina Bedean – bibliotecar – şi prof Istvan Bokor, iar din echipa de proiect au mai făcut parte prof. Monika Bandi – director adjunct – şi înv. Maria Horincar.

Comentariile celorlalți

Ileana pe 03.06.2013 la 19:15
Bravo Stefi,eu si nashu Feri, suntem mandri de tine pentru ceea ce ai facut. Faptul ca iubesti animalele este un semn de respect pentru "Viata".
chris pe 03.06.2013 la 15:11
FELICITARI !!!!!!!! elevilor si cadrelor didactice care au ajutat la realizarea acestui proiect.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.