• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Iulie , 2013

Preşedintele Zamfir Ciceu participă la Forumul Reprezentanţilor Autorităţilor Locale

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, va participa

la Forumul Reprezentanţilor Autorităţilor Locale din China şi Ţări din Europa Centrală şi de Est, (CN-ECE), eveniment desfăşurat la Chongquing – Republica Populară Chineză, în perioada 2-4 iulie 2013.

 
 

Delegaţia României, formată din 18 persoane, este condusă de ministrul Dan Şova, alături de care vor mai fi prezenţi opt preşedinţi de consilii judeţene, primari, vice-primari şi administratori publici din ţară.

Participanţii europeni propuşi de partea chineză sunt 52 de reprezentanţi ai autorităţilor locale din cele 16 state implicate în iniţiativa chineză. Selecţia invitaţilor s-a făcut pe baza cooperării existente între ţările europene şi partenerii chinezi, a relaţiilor de înfrăţire şi a ponderii acestora în economiile naţionale. Participanţii chinezi provin din 16 unităţi administrativ-teritoriale, dar şi din instituţii centrale şi ministere (Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă, Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Agriculturii ş.a.).

Pe întreaga perioadă a Forumului se va desfăşura şi un târg de afaceri. Seminariile se vor desfăşura sub tematici diferite: comerţ şi piaţă; IMM-uri; ştiinţă şi tehnologie; cooperare agricolă şi schimburi inter-personale şi culturale.

 

Se preconizează ca Forumul să se concretizeze cu o declaraţie, formulată în termeni generali, care să fie denumită ”Iniţiativa de la Chongqing, pe teme precum: virtuţile cooperării la nivel local, dorinţa de impulsionare a acesteia şi încurajarea contractelor directe.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.