• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 16 Decembrie , 2014

Preşedintele Zamfir Ciceu la Cape Town

În aceste zile, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, se află în Republica Africa de Sud, la simpozionul „School of Public Leadership”, organizat de Revista Română de Administraţie Publică Locală (rrAPL). Tematica dezbătută vizează în special managementul administraţiei publice, drepturile constituţionale, democraţia constituţională etc.

 

Evenimentul se încadrează într-o serie mai largă de manifestări tematice organizate de rrAPL, ultima dintre ele fiind la finele lunii iunie la Braşov – pe tema „Managementului Public Colaborativ: calea către o bună guvernare locală”. La întâlnirea de la Braşov, administratorul public al judeţului, Marin Brăgaru, a abordat în prezentarea sa problematica descentralizării serviciilor sociale. Atunci, la Braşov, invitaţii străini – atât cei din SUA, cât şi cei din Republica Africa de Sud - au decis ca următoarea întâlnire să aibă loc la Cape Town.

Tematici şi probleme similare au fost dezbătute şi în perioada 12-18 martie la Washington la Adunarea Generală a Asociaţiei Americane pentru Administraţie Publică (ASPA), evenimentul de atunci fiind prilejuit de aniversarea a 75 de ani de existenţă a acestui organism.

Genericul sub care s-a derulat manifestarea a fost: „The American Way - Calea Americană. Ce şi cum putem fac pentru a atinge performanţele lor?”

 

 „Prin aceste schimburi de experienţă, se acumulează cunoştinţe şi ne familiarizăm cu practici, strategii şi instrumente şi tehnici folosite de alte ţări în administraţia publică. Avem contacte cu o gamă largă de manageri publici, de experţi şi teoreticieni, dar şi de oameni cu o experienţă importantă pe acest segment din întreaga lume, şi încercăm să învăţăm din experienţa lor.”

Zamfir Ciceu, Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.