• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2015

Preşedintele Zamfir Ciceu a fost premiat de olimpicii la matematică

Patru elevi olimpici la matematică au ales ca, în prima zi de şcoală, să vină în vizită la preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu, pentru a-i oferi o diplomă şi o scrisoare. Este vorba despre Carina Talpoş, Oana Zaharie şi Denis Ciceu – elevi în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” şi Oana Ţînţar – clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, împreună cu prof. Nicolae Muşuroia, Andrei Bretan şi Gheorghe Maiorescu.

 

Elevii au participat în perioada 30 august – 6 septembrie 2015 la Tabăra Judeţeană de Excelenţă la Matematică, desfăşurată pe Vaser, la organizarea căreia CJ Maramureş a contribuit cu 10.000 lei. La această tabără au participat 28 de copii din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Jos, 7 profesori şi doi foşti olimpici la matematică – actualmente studenţi.

 

În scrisoarea lor, copiii au precizat: „Îmbinarea muncii cu relaxarea într-un mediu lipsit de alte preocupări a fost oportunitatea perfectă de a face primii paşi înspre ceea ce mai târziu noi vom numi reuşită.”

Preşedintele Zamfir Ciceu i-a îndemnat să-şi aleagă modele reale, nu false modele, să înveţe acum pentru a le fi reuşita mai uşoară la viitoarele examene.

 

Prof. Nicolae Muşuroia a afirmat că aceasta este cea mai bună generaţie de olimpici la matematică, Maramureşul, fiind în topul celor mai bune judeţe din ţară la acest capitol. Anul trecut au fost 20 de participări la Olimpiada Naţională de Matematică, obţinându-se 17 premii şi menţiuni, fapt care permite ca în acest an Maramureşul să aibă 22 de participanţi.

„În clasamentul olimpicilor la matematică, la clasele V-VI, Maramureşul este pe primul loc în ţară, iar la clasele VII-XII suntem pe locul doi după Constanţa. Este un motiv de bucurie atât pentru profesori, cât şi pentru elevi şi părinţi.” – a adăugat prof. Gheorghe Maiorescu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.