• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Octombrie , 2015

Preşedintele OFLDE Maramureş şi preşedintele OFLDE Baia Mare au participat la Şcoala Politică de la Bran

În perioada 25 - 27 septembrie a.c., la Bran, în judeţul Braşov a avut loc prima ediţie a „Şcolii Politice”, organizată de Femeile Liberal Democrate (OFLDE). Peste 100 de reprezentante ale organizaţiilor OFLDE din ţară s-au întâlnit la Bran, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a discuta despre rolul femeii în politică, din perspectiva ALDE.

 

Tot în această perioadă a fost convocat şi Biroul Politic Naţional al ALDE, cu participarea celor doi copreşedinţi la nivel naţional, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu.

Maramureşul a fost reprezentat de preşedintele organizaţiei judeţene a femeilor liberal-democrate (OFLDE), Adriana Curmei, copreşedinte ALDE Sighetu Marmaţiei şi membru în Biroul Politic Naţional şi de Mihaela Lupu, preşedinta organizaţiei municipale de femei ALDE Baia Mare.

„Astăzi, femeia în România este vulnerabilă, supusă riscului sărăciei, încă dezavantajată pe piaţa muncii, încă insuficient susţinută de stat”, a punctat Dorina Grunfeld, copreşedinta OFLDE.

 

„Peste tot în jurul nostru vedem că sunt femei sărace, femei dezavantajate, femei abuzate. Femei lipsite de şansă din cauza faptului că sunt femei, sau pentru că s-au născut la ţară, ori pentru că au trecut de 50 de ani şi nu le mai oferă nimeni un loc de muncă. Femei care şi-ar dori copii, dar ştiu că nu-şi permit să-i crească. Femei care au deja copii şi nu le pot oferi tot ceea ce şi-ar dori. Femei care au visuri, dar nu şi mijloacele pentru a le putea transforma în realitate. De la noi pot veni acele propuneri, acele politici şi, mai ales, acea voinţă care să mişte lucrurile şi să declanşeze în societate schimbările necesare, pentru ca viaţa femeii să se schimbe major. De la noi trebuie să vină impulsul si energia pentru ca România să fie un spaţiu favorabil femeii. Noi trebuie să luptăm în numele lor! Noi, cele care suntem în poziţii de conducere, trebuie să creăm oportunităţi pentru femei şi să le încurajăm să se dezvolte la adevărata valoare. Trebuie să dovedim că putem duce lupta pentru drepturile femeilor la un nou nivel. Dar, pentru a accelera acest proces al schimbării, avem nevoie ca tot mai multe femei să fie implicate, să fie active, atât în societatea civilă, dar mai ales în politică, acolo unde se iau deciziile” a subliniat copreşedintele OFLDE, Dorina Grunfeld.

 

Noi, organizaţia de femei din ALDE, avem forţa, avem accesul la decizie, avem şansa de a ne face ascultate. Dar avem şi o responsabilitate uriaşă. Singura organizaţie de femei liberale din politica românească are şi obligaţia de a duce lupta cea mai puternică pentru femeia din România! Ne aflăm în poziţii cheie în partid şi în toate forurile de reprezentare politică. Prin ALDE ne aflăm la guvernare. Trebuie să folosim toată această putere pentru a schimba în bine condiţia femeii în România. Vom pune toată forţa şi toată voinţa noastră în lupta pentru o mai bună condiţie şi situaţie a femeii în România. Avem o viziune, iar ea este conectată la evoluţia întregii Europe, la strategiile europene, dar şi la strategia guvernamentală” a fost mesajul copreşedintei OFLDE, Dorina Grunfeld, comunicat la începutul primei Şcoli Politice a Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.