• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Februarie , 2016

Preşedintele de onoare al Cenaclului de pictură de pe lângă Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei, pictorul AUREL DAN împlineşte 70 de ani!

Pictorul Aurel Dan s-a născut la 6 februarie 1946, în localitatea  Aspra, Maramureş. Este  absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” Cluj Napoca. Activitatea profesională se concretizează în profesii ca  învăţător, profesor de desen şi pictură, decorator pentru reclama comercială, designer ambiental, frescă, zgraffitto, grafică de carte, sculptură în lemn – pictură de şevalet.

 

Stilul de lucru al artistului Aurel Dan este între clasic, neoclasic, realism narativ, hiperrealism, abstract. Cele mai intâlnite teme în operele pictorului sunt cele istorice, etnologice, cronici, obiceiuri, semnificaţii ale ancestralului şi credinţei, irepetabilul.

 

Criticul de artă Valentin Ciucă spunea: Prin talentul şi filozofia sa de viaţă, prin arta desăvârşită a trecerii de la sfiala unei miniaturi la îndrăzneala unei largi compoziţii, Aurel Dan este ultimul mare pictor român al satului de pretutindeni.”

Pentru cele peste trei mii de tablouri cu subiecte din viaţa Maramureşului istoric, pentru întreaga carieră artistică, Aurel Dan ar merita să i se acorde titlul de „CETĂŢEAN DE ONOARE AL ŢĂRII MARAMUREŞULUI”!

 

Dar până la recunoştinţa celor din conducerea judeţului, să-i dorim sănătate şi putere de muncă marelui artist maramureşean ! La mulţi ani, maestre!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.