• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Octombrie , 2018

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus au participat la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

Invitația transmisă șefului admi­nistrației județene a sosit din partea guvernatorului pro­vin­ciei Hubei, Wang XiaoDong, prin intermediul Ambasadei Chinei în România, în timp ce invitația adresată CEO ATP Exodus, Mircea Cirț a venit din partea Tri-Ring Group Co., Ltd., China, un grup de firme care operează cu peste 25.000 angajați în domeniul industriei automotive.
Președintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea a efectuat vizite la mai multe fabrici aparținând grupului de firme Tri-Ring la invitația guvernatorului provinciei Hubei, Wang XiaoDong.

„A fost o săptămână extrem de so­licitantă, cu foarte multe întâlniri de afaceri și discuții în care am promovat județul Maramureș și România. O întâlnire extrem de aplicată am avut cu președintele Consiliului Regional din provincia Hubei, dar și cu alți înalți oficiali ai regiunii, discuțiile noastre centrându-se pe posibile parteneriate economice. Am discutat, totodată, și despre posibilitatea unui parteneriat public-privat pentru dezvoltarea Aero­portului Internațional Maramu­reș. În timpul prezenței la Forumul Mondial - care a reunit peste 2.000 de companii din peste 50 de țări, fiind prezenți miniștri și ambasadori din lumea întreagă- și la care am participat ca speaker, am menționat bunele relații tradiționale și istorice, prietenia pro­fundă și respectul mutual între poporul român și chinez, subliniind faptul că, între România și China există o prietenie bazată pe încredere. România re­pre­zintă pentru China un spațiu pentru afaceri și investiții în scopul valori­ficării oportunităților legate de do­menii precum: energie, tehnologia informației, agricultură, turism și transport, dar și o conexiune econo­mică strategică cu Europa”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. Președintele CJ Maramureș a subliniat faptul că, în timpul petrecut în China, oficialii regiunii Hubei și ai orașului Wuhan s-au dovedit a fi atât parteneri de afaceri onești cât și gazde primitoare, promovând cultura și tradițiile locului.

Mircea Cirț a precizat faptul că, pe lângă participarea la Forumul Mondial desfășurat în localitatea Wuhan, dele­gația română a făcut și vizite la compania Tri-Ring Group Co., Ltd., în cadrul unui parteneriat strategic regional de dezvoltare între cele două mari companii cu o agendă de lucru comună pe domenii de activitate de interes comun. Tri-Ring este o companie de producție din China, cu o cifră de afaceri totală de 3,8 de mi­liarde de dolari și 2,5 miliarde dolari active, puternic implicată în produ­cerea de automobile, componente auto și alte echipamente din industria de profil. Compania deține capacități pu­ternice de cercetare, dezvoltare și producție industrială, fiind plasată în topul primelor companii din Topul 30 al companiilor din industria auto chineză. În Europa, grupul de firme Tri-Ring este prezent în Germania, Austria și Polonia, fiind furnizori de piese și componente de montaj pentru marile companii de asamblare ca­mioane din Europa.
În urma întâlnirilor, ATP Exodus Group a semnat un parteneriat strategic cu Tri-Ring Group, eveniment gi­rat de către guvernul provinciei Hubei și Consiliul Județean Maramureș, în scopul dezvoltării viitoare în România a unor proiecte de interes comun pentru cele două entități economice. Pe parcursul vizitei în China s-au purtat discuții atât cu guvernatorul provinciei Hubei, Wang XiaoDong, cât și cu alți înalți oficiali ai guvernului, respectiv cu CEO al companiei Tri-Ring, MEI Hansheng și directorii de dezvoltare ai departamentelor grupului Tri-Ring.

În urma deplasării efectuate în China de delegația condusă de președintele Con­siliului Județean Maramureș, în viitorul apropiat urmează să aibă loc o vizită de reciprocitate în Maramureș a guvernatorului provinciei Hubei și a oficia­lităților orașului Wuhan, însoțiți de membrii board-ului grupului Tri-Ring.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.