Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 26 Octombrie , 2018

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus au participat la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

de Gazeta de Maramures

Invitația transmisă șefului admi­nistrației județene a sosit din partea guvernatorului pro­vin­ciei Hubei, Wang XiaoDong, prin intermediul Ambasadei Chinei în România, în timp ce invitația adresată CEO ATP Exodus, Mircea Cirț a venit din partea Tri-Ring Group Co., Ltd., China, un grup de firme care operează cu peste 25.000 angajați în domeniul industriei automotive.
Președintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea a efectuat vizite la mai multe fabrici aparținând grupului de firme Tri-Ring la invitația guvernatorului provinciei Hubei, Wang XiaoDong.

„A fost o săptămână extrem de so­licitantă, cu foarte multe întâlniri de afaceri și discuții în care am promovat județul Maramureș și România. O întâlnire extrem de aplicată am avut cu președintele Consiliului Regional din provincia Hubei, dar și cu alți înalți oficiali ai regiunii, discuțiile noastre centrându-se pe posibile parteneriate economice. Am discutat, totodată, și despre posibilitatea unui parteneriat public-privat pentru dezvoltarea Aero­portului Internațional Maramu­reș. În timpul prezenței la Forumul Mondial - care a reunit peste 2.000 de companii din peste 50 de țări, fiind prezenți miniștri și ambasadori din lumea întreagă- și la care am participat ca speaker, am menționat bunele relații tradiționale și istorice, prietenia pro­fundă și respectul mutual între poporul român și chinez, subliniind faptul că, între România și China există o prietenie bazată pe încredere. România re­pre­zintă pentru China un spațiu pentru afaceri și investiții în scopul valori­ficării oportunităților legate de do­menii precum: energie, tehnologia informației, agricultură, turism și transport, dar și o conexiune econo­mică strategică cu Europa”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. Președintele CJ Maramureș a subliniat faptul că, în timpul petrecut în China, oficialii regiunii Hubei și ai orașului Wuhan s-au dovedit a fi atât parteneri de afaceri onești cât și gazde primitoare, promovând cultura și tradițiile locului.

Mircea Cirț a precizat faptul că, pe lângă participarea la Forumul Mondial desfășurat în localitatea Wuhan, dele­gația română a făcut și vizite la compania Tri-Ring Group Co., Ltd., în cadrul unui parteneriat strategic regional de dezvoltare între cele două mari companii cu o agendă de lucru comună pe domenii de activitate de interes comun. Tri-Ring este o companie de producție din China, cu o cifră de afaceri totală de 3,8 de mi­liarde de dolari și 2,5 miliarde dolari active, puternic implicată în produ­cerea de automobile, componente auto și alte echipamente din industria de profil. Compania deține capacități pu­ternice de cercetare, dezvoltare și producție industrială, fiind plasată în topul primelor companii din Topul 30 al companiilor din industria auto chineză. În Europa, grupul de firme Tri-Ring este prezent în Germania, Austria și Polonia, fiind furnizori de piese și componente de montaj pentru marile companii de asamblare ca­mioane din Europa.
În urma întâlnirilor, ATP Exodus Group a semnat un parteneriat strategic cu Tri-Ring Group, eveniment gi­rat de către guvernul provinciei Hubei și Consiliul Județean Maramureș, în scopul dezvoltării viitoare în România a unor proiecte de interes comun pentru cele două entități economice. Pe parcursul vizitei în China s-au purtat discuții atât cu guvernatorul provinciei Hubei, Wang XiaoDong, cât și cu alți înalți oficiali ai guvernului, respectiv cu CEO al companiei Tri-Ring, MEI Hansheng și directorii de dezvoltare ai departamentelor grupului Tri-Ring.

În urma deplasării efectuate în China de delegația condusă de președintele Con­siliului Județean Maramureș, în viitorul apropiat urmează să aibă loc o vizită de reciprocitate în Maramureș a guvernatorului provinciei Hubei și a oficia­lităților orașului Wuhan, însoțiți de membrii board-ului grupului Tri-Ring.