• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 20 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Martie , 2017

Președintele CJ Maramureș a prezentat aleșilor județeni acțiunile care au avut loc în ultima lună la nivelul instituției

O nouă ședință de Consiliu Județean a avut loc marți, 28 februarie 2017, cu 22 de puncte pe ordinea de zi. Înainte de a supune votului plenului proiectele de hotărâre, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a ținut să mulțumească grupurilor parlamentare PSD și UDMR care au votat pentru finanțarea cu 15 milioane de lei a Aeroportului Internațional Baia Mare, rugându-i pe parlamentarii maramureșeni să continue demersurile pentru a obține noi fonduri necesare pentru achitarea tuturor facturilor.

 

 

Despre viitorul buget al Consiliului Județean, șeful administrației județene a precizat că vă fi mai mare ca cel din 2016, iar repartizarea acestuia se va realiza după discutarea în comisiile de specialitate și în plenul CJ Maramureș.
Gabriel Zetea, președintele Consiliul Județean, a arătat că cei doi vicepre­ședinți, Ioan Doru Dăncuș și Lucian Morar, au primit atribuții suplimentare, respectiv coordonarea unor proiecte cu finanțare europeană. În plus, Lucian Morar va avea în coordonare instituțiile de învățământ special din Maramureș, iar Ioan Doru Dăncuș se va ocupa de proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ și de cel de preluare a Casei Tineretului.

Pe proiectul Sistemului de Manage­ment Integrat al Deșeurilor, Tribunalul Maramureș a respins plângerile formulate împotriva Consiliului Local Făr­cașa și a Consiliului Județean Mara­mureș de administrare a drepturilor te­re­nurilor. Toate plângerile depuse până acum au fost câștigate fie de CL Fărcașa, fie de CJ Maramureș, fapt care dovedește că Direcția Juridică merită felicitări sincere, a concluzionat preșe­dintele Consiliului Județean. Proiectul SMID a fost prezentat, pe larg, de Dumitru Dumuța, care a explicat acțiu­nile întreprinse până acum pentru implementarea acestui sistem și care sunt pașii care urmează să fie făcuți.

În ceea ce privește echipa Consiliului Județean Maramureș care a participat la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară, aceasta a fost apreciată de ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, CJ Maramureș primind felicitări pentru prezența remarcabilă a județului nostru. Executivul CJ Maramureș a fost reprezentat de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș, care a făcut o scurtă pre­zentare plenului. Acesta a precizat că au fost invitate primăriile Sighetu Mar­mației, Oncești și Ocna Șugatag, însă administrația locală din Ocna Șugatag a declinat invitația de a participa la TTR 2017, ediția de primăvară.

Consiliul Județean Maramureș va trebui să valideze un nou consilier, Mircea Ciocan (PER), anunțând că renunță la poziția de ales județean pentru a coordona, pentru o vreme, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Maramureș, al cărui manager interimar a fost numit până la organizarea concursului. Ciocan a subliniat că vocația sa este una sindicală și nu este convins că își dorește să rămână manager, însă își pune întreaga capacitate în interesul sănătății maramureșenilor, lucru pe care îl face deja de 31 de ani. „Am un regret că trebuie să părăsesc această onorabilă funcție de consilier județean, însă sunt convins că PER are supleanți bine pregătiți pe listă, care să îmi ia locul”, a precizat Mircea Ciocan.
Pe de altă parte, Cristian Anghel (PER), care a fost numit manager interimar al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic, având la dispoziție 30 de zile pentru a alege între demnitatea de ales județean și cea de manager, a anunțat că, înce­pând cu data de 1 martie 2017, renunță la funcția de conducere a unității spita­li­cești, pentru poziția de consilier județean.

Cele 22 de proiecte supuse votului plenului au fost votate de aleșii județeni prezenți în sală, după ce, în prealabil, au primit avizul favorabil al comisiilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.